Пудинг - страва не часто зустрічається на наших столах з незрозумілих причин. Не дивлячись на низьку вартість інгредієнтів, простоту в приготуванні і приємний смак готового ласощі, господині часто просто забувають про подібному рецепті. Давайте відновимо справедливість і спробуємо приготувати пудинг в мікрохвильовці.
Рецепт рисового пудингу з шоколадом в мікрохвильовці
Інгредієнти: відварений рис - 1 1/2 ст.; молоко - 2 ст.; цукор - 1/2 ст.; сіль - щіпка; шоколад - 1/2 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування У посуд для мікрохвильової печі викладаємо рис, заливаємо його молоком, додаємо сіль і цукор. Шоколад ламаємо на шматочки, розтоплюємо в мікрохвильовці при максимальній температурі і змішуємо його з рисом. Ставимо ємність з пудингом в мікрохвильову піч на максимальну потужність, процес приготування займе 5-7 хвилин.
Шоколадний пудинг , приготовлену в мікрохвильовці, подаємо зі свіжими фруктами і шматочком вершкового масла.
Яблучний пудинг з сиром у мікрохвильовці
Інгредієнти: сир - 150 г; цукор - 2 ст. ложки; яйце - 1 шт.; ізюм - за смаком; яблуко - 1 шт.; манна крупа - 1 1/2 ст. ложки; сіль - щіпка. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, і нарізаємо невеликими кубиками.
Сир з цукром і яйцями збиваємо блендером до однорідності, додаємо манку, щіпку солі і попередньо запарені родзинки, знову все ретельно перемішуємо.
Розкладаємо сирну масу по змазаним масел формочках і відправляємо в мікрохвильову піч. Сирний пудинг буде готуватися в мікрохвильовці поетапно: 3 хвилини при 750 Вт, 2 хвилини перерви, а потім ще 2 хвилини при тій же потужності. Готову страву дістаємо з формочок, посипаємо цукровою пудрою і корицею. Подаємо з чашкою чаю або молока.