Вернуться назад Распечатать

Пудинг в мікрохвильовці

Пудинг в мікрохвильовці
Пудинг - страва не часто зустрічається на наших столах з незрозумілих причин. Не дивлячись на низьку вартість інгредієнтів, простоту в приготуванні і приємний смак готового ласощі, господині часто просто забувають про подібному рецепті. Давайте відновимо справедливість і спробуємо приготувати пудинг в мікрохвильовці.

Рецепт рисового пудингу з шоколадом в мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • відварений рис - 1 1/2 ст.;

  • молоко - 2 ст.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • сіль - щіпка;

  • шоколад - 1/2 ст.;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У посуд для мікрохвильової печі викладаємо рис, заливаємо його молоком, додаємо сіль і цукор. Шоколад ламаємо на шматочки, розтоплюємо в мікрохвильовці при максимальній температурі і змішуємо його з рисом. Ставимо ємність з пудингом в мікрохвильову піч на максимальну потужність, процес приготування займе 5-7 хвилин.
    Шоколадний пудинг , приготовлену в мікрохвильовці, подаємо зі свіжими фруктами і шматочком вершкового масла.

    Яблучний пудинг з сиром у мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • сир - 150 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • ізюм - за смаком;

  • яблуко - 1 шт.;

  • манна крупа - 1 1/2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, і нарізаємо невеликими кубиками.
    Пудинг в мікрохвильовці

    Сир з цукром і яйцями збиваємо блендером до однорідності, додаємо манку, щіпку солі і попередньо запарені родзинки, знову все ретельно перемішуємо.
    Розкладаємо сирну масу по змазаним масел формочках і відправляємо в мікрохвильову піч. Сирний пудинг буде готуватися в мікрохвильовці поетапно: 3 хвилини при 750 Вт, 2 хвилини перерви, а потім ще 2 хвилини при тій же потужності. Готову страву дістаємо з формочок, посипаємо цукровою пудрою і корицею. Подаємо з чашкою чаю або молока.