Вернуться назад Распечатать

Капуста в мікрохвильовці

Капуста в мікрохвильовці
Готувати в мікрохвильовці набагато швидше, ніж на звичайній плиті. Причому цієї домашньої помічниці під силу будь-які страви - від супів до пирогів. І якщо до цих пір ви використовували цей кухонний агрегат тільки для розігріву або розморожування продуктів, наші сьогоднішні рецепти для вас.

Тушкована капуста з сосисками в мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • сосиски - 400 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • паста томатна - 2 ст. ложки;

  • соус соєвий - 1 ст. ложка;

  • кріп, петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    В глибоку скляну ємність наливаємо масло і додаємо дрібно покришену цибулю. Відправляємо на 3 хвилини в мікрохвильову піч, поки цибуля не стане прозорим. Додаємо нашатковану капусту, накриваємо кришкою і знову в мікрохвильовку вже на 10 хвилин на тому ж режимі. Дістаємо посудину, обережно, щоб не обпектися парою, відкриваємо кришку і присипаємо натертою на крупній тертці морквою. Перемішуємо з капустою, накриваємо і знову на 10 хвилин готуватися.
    Тепер можна додати кетчуп, соєвий соус, трохи солі і спецій на свій смак. Не забуваємо нарізані кружечками сосиски. Все перемішуємо, накриваємо і - в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Останній додаємо зелень, готуємо ще 5 хвилин, і пару хвилин після не відкриваємо дверцята мікрохвильовки - тушкована капуста з сосисками повинна «дійти». А вона виходить дуже соковитою і ароматною.

    Пиріг з кольоровою капустою в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • капуста цвітна - 350 г;

  • сир вершковий - 100 г;

  • яйця - 6 шт.;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • цибуля-порей - 1 шт.;

  • шпинат - 100 г;

  • олія оливкова - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Капуста в мікрохвильовці
    На розігрітій з олією сковорідці обсмажуємо 5 хвилин нарізану півкільцями цибулю, розділену на суцвіття цвітну капусту і дрібно порубаний часник. Після додаємо промиті і просушені листя шпинату, перемішуємо і знімаємо сковороду з вогню.
    Перекладаємо овочі в форму для мікрохвильової печі. Солимо, перчимо. Заливаємо збитими з вершками яйцями і присипаємо тертим сиром. Запікаємо в мікрохвильовій печі 10 хвилин на повній потужності. Ще 5 хвилин дверцята не відкриваємо, даємо пирога «вистояться». А коли він трохи охолоне, ріжемо на порції, викладаємо на листя салату і подаємо до столу.