Страви з свинини в мікрохвильовці дуже прості у виконанні. Не потрібно возитися з фольгою або рукавом для запікання, стежити за духовкою і боятися пересушити м'ясо. Ще один незаперечний плюс - це швидкість приготування. За якихось півгодини повноцінний вечерю на двох (причому більшу частину часу за вас буде працювати мікрохвильовка) - зовсім не фантастика, а реальність!
Свинина з картоплею в мікрохвильовці
Інгредієнти: свинина (м'якоть) - 400 г; картопля - 2 шт.; сир твердий - 50 г; масло вершкове - 1 ст. ложка; майонез - 6 ст. ложок; цибуля - 05 шт.; часник - 1 зубчик; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Свинину промиваємо, промаківающімі паперовим рушником і нарізаємо невеликими плоскими шматочками упоперек волокон. Викладаємо м'ясо в змащену маслом скляну форму для запікання. Зверху видавлюємо через прес часник і промазуємо майонезом. Викладаємо шар цибулі, півкільцями, і знову покриваємо майонезом. Потім шар тонко нарізаної кружечками картоплі. Промазуємо її майонезом і посипаємо тертим сиром. Відправляємо запікатися в мікрохвильовку на 20-30 хвилин (залежить від її максимальної потужності).
Як запекти свинину в мікрохвильовці?
Інгредієнти: лопатка свиняча - 1 кг; вода - 2 ст.; родзинки - 2 ч. ложки; часник - 3 зубки; масло рослинне - 2 ст. ложки; лавровий лист - 05 ст.; перець чорний мелений - 1 ч. ложка; сіль - 2 ч. ложки. Приготування Давайте розберемося, як приготувати буженину з свинини в мікрохвильовці. М'ясо промиваємо і витираємо. Ділимо на кілька частин зубчики часнику, моєму родзинки. У свинині гострим вузьким ножем робимо глибокі надрізи-«кишеньки», які і заповнюємо часником і родзинками. У розігріту сковороду додаємо трохи олії і обсмажуємо м'ясо з двох боків до золотистої скоринки (буквально по парі хвилин).
Скляну форму для запікання (обов'язково з кришкою!) вистилаємо лавровим листом, викладаємо туди м'ясо і заливаємо 2-ма склянками окропу. Накриваємо і відправляємо запікатися в мікрохвильову піч на 20 хвилин при максимальній (1000 Вт) потужності. Після цього дістаємо, свинину перевертаємо і готуємо ще стільки ж і на тому ж режимі.
Буженина по цьому рецепту завжди виходить дуже соковитою і ніжною, з хрусткою засмаженою скоринкою. Гарячої її подаємо з гарніром з відварного картоплі , рису або зеленого салату. Холодна буженина підійде в якості закуски і для ранкових бутербродів.