Скумбрія - одна з найбільш корисних різновидів риб, адже в ній містяться жирні кислоти омега-3. Крім того вона насичена вітамінами РР, В12 і мікроелементами, такими як йод, натрій, хром, фосфор. Зараз ми розповімо, як приготувати скумбрію в мікрохвильовці. Виходить швидко, просто і дуже смачно.
Рецепт скумбрії в мікрохвильовці
Інгредієнти: скумбрія свіжоморожена - 2 шт.; сіль, перець, спеції для риби - на смак; лимон - 1 шт. Приготування Скумбрію моєму і потрошимо. Ріжемо її шматочками близько 4 див. Складаємо в глибоку миску, додаємо сіль, перець, спеції, поливаємо соком лимона. Накриваємо миску кришкою, але не щільно і відправляємо в мікрохвильову піч. При потужності 800 Вт готуємо 10 хвилин, а потім залишаємо ще хвилин на 5 «дійти».
Приготування скумбрії в мікрохвильовці
Інгредієнти: скумбрія свіжоморожена - 1 шт.; твердий сир - 200 г; печериці - 200 г; яйця - 1 шт.; майонез - 3 ст. ложки; сіль, перець, зелень - за смаком. Приготування Розморожену скумбрію розрізаємо уздовж, відрізаємо голову, виймаємо нутрощі і кістки. Потім акуратно знімаємо шкірку. Отримане філе посипаємо сіллю і спеціями і викладаємо на плоске блюдо для мікрохвильової печі. Твердий сир тремо на тертці. Беремо приблизно третю частину і посипаємо їм філе. Зверху викладаємо попередньо обсмажені шампіньйони , нарізані скибочками. Зверху розміщуємо варене яйце, нарізане скибочками. Відправляємо скумбрію в мікрохвильовку, накриваємо кришкою і при потужності 900 Вт запікаємо 5 хвилин. А в цей час беремо залишився сир, змішуємо його з майонезом і подрібненою зеленню. Виймаємо скумбрію, змащуємо її отриманою сумішшю і знову відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин. Після чого неймовірно смачна і ароматна рибка готова до вживання!
Скумбрія, запечена в мікрохвильовці
Інгредієнти: скумбрія - 1 шт.; цибуля - 2 шт.; сіль, спеції, лавровий лист; рослинне масло. Приготування Нарізаємо цибулю півкільцями. Викладаємо його на дно глибокої тарілки, підходить для приготування в мікрохвильовій печі, збризкуємо його рослинним маслом. Зверху викладаємо скумбрію, попередньо почищену й нарізану шматочками. Посипаємо сіллю і спеціями. Відправляємо в мікрохвильову піч і в режимі «Риба» готуємо 10 хвилин. Якщо є функція «Гриль», то можна додатково отримати рум'яну скоринку. Для цього готуємо рибу в даному режимі ще 5 хвилин. Подаємо запечену скумбрію до столу разом з салатом зі свіжих овочів.