А чи знаєте ви, що рис можна зварити не тільки в каструльці на плиті, або в спеціальній рисоварці. Ми пропонуємо вам приготувати рис в мікрохвильовці і побалувати домашніх смачним, розсипчастим і корисним стравою.
Рецепт рису в мікрохвильовці
Інгредієнти: вода - 2 ст.; рис - 1 ст.; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати рис в мікрохвильовці. Для варіння в мікрохвильовій печі нам підійде будь-який сорт рису: круглозерний або довгозерний. Отже, крупу промиваємо гарненько кілька разів, поки вода не стане прозорою. Насипаємо склянку рису в ємність для мікрохвильовки, заливаємо водою, додаємо за смаком спеції і кидаємо трохи солі. За бажанням можете додати в миску подрібнений бульйонний кубик.
Тепер накриваємо ємність жароміцної плівкою, скляною кришкою або фарфоровому тарілкою і ставимо її в мікрохвильову піч. Таймер приладу виставляємо на 12 хвилин і вибираємо на панелі максимальну потужність. Після того, як почуєте сигнал готовності, залишаєте рис в печі на додаткові 15-20 хвилин, щоб він став набагато ніжніше.
Після цього з допомогою прихватки акуратно виймаємо ємність з електроприладу і акуратно перемішуємо дерев'яною лопаткою. Для того щоб рис швидко охолодити, можете використовувати вентилятор. У разварившийся рис додаємо ложку оливкового масла або сметани. А якщо приправити його куркумою, то готове блюдо придбає приємний жовтуватий відтінок. Ось і все, розсипчастий рис в мікрохвильовці, готовий, можна ставити його на стіл.
Повітряний рис в мікрохвильовці
Інгредієнти: вершкове масло - 50 г; цукерки зефірні - 200 г; пластівці для сніданку з повітряного рису - 3 ст. Приготування У спеціальній мисці, призначеної для мікрохвильової печі, змішуємо вершкове масло і зефірні цукерки. Потім ставимо посуд в мікрохвильовку, включаємо прилад, виставляємо саму високу потужність, закриваємо кришкою і готуємо приблизно 2 хвилини до утворення однорідної солодкої маси, помішуючи кілька разів. Далі акуратно виймаємо чашу з мікрохвильовки і потроху додаємо повітряний рис, куплений в магазині. Все ретельно перемішуємо дерев'яною лопаткою і перекладаємо в змащену маслом форму для випічки. Добре притискаємо масу ложкою і даємо їй охолонути і застигнути. На це нам потрібно буде приблизно 2 години, після чого нарізаємо ласощі на квадратики або ромбики. Ну, ось і все, казково смачний повітряний рис готовий. Це чудове ласощі неодмінно сподобається вашим дітям.
Рис з овочами в мікрохвильовці
Інгредієнти: рис - 7 ст. ложок; вода - 350 мл; болгарський солодкий перець - 1 шт.; оливки без кісточок - 70 г; цвітна капуста - 150 г; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; куркума - щіпка; помідори - 3 шт.; хмелі-сунелі - 05 ч. ложки; спеції; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Розглянемо ще один варіант, як готувати рис в мікрохвильовці. У ємність, призначену для мікрохвильовки, наливаємо трохи рослинного масла, викладаємо оливки, куркума, хмелі-сунелі, рис і перемішуємо. Кольорову капусту розбираємо на невеликі
суцвіття і додаємо в чашу. Цибулину очистити, дрібно шаткуємо. Червоний болгарський перець ріжемо невеликими квадратиками, а помідори - шматочками.
Часник подрібнюємо і додаємо всі ці овочі на рісу. Перемішуємо гарненько, заливаємо окропом, солимо за смаком, перчимо і відправляємо в мікрохвильову піч. Скільки варити рис в мікрохвильовій печі залежить від його сорту. На приладі виставляємо режим «Рис», закриваємо кришку і натискаємо на кнопку старту. Якщо у вас такого режиму немає, то просто включаємо на 25 хвилин при потужності 100%. Ось і все рис з овочами готовий!