Хочете спекти щось смачненьке, але не хочете запалювати духовку і витрачати зайвий час на прогрівання. Пропонуємо вам тоді зробити швидкий тортик в мікрохвильовці. Він виходить не менш смачним і ароматним.
Торт «Наполеон» в мікрохвильовці
Інгредієнти: листкове тісто - 500 г; молоко - 400 мл; яєчний жовток - 2 шт.; борошно пшеничне - 4 ст. ложки; цукор - 100 г; вершкове масло - 50 г; ваніль - за смаком. Приготування Зараз розповімо, як приготувати торт в мікрохвильовці. Беремо листкове тісто , ділимо його навпіл і тонко розкочуємо. Випікаємо кожен корж для торта в мікрохвильовці протягом 5 хвилин. Для приготування крему ретельно розтираємо яєчні жовтки з цукровим піском, невеликими порціями всипаємо борошно. Обережно вливаємо молоко і ретельно перемішуємо. Готуємо крем на всій потужності 5-6 хвилин, помішуючи кожну хвилинку. В злегка вистиглу крем додаємо масло і кладемо за смаком ваніль. Готові листкові коржі поділяємо навпіл і змащуємо заварним кремом , після чого з'єднуємо між собою. Зверху прикрашаємо торт крихтою, що залишилася від коржів.
Торт «Хвилинка» в мікрохвильовці
Інгредієнти: цукор - 6 ст. ложок; борошно - 8 ст. ложок; какао - 3 ст. ложки; яйце - 2 шт.; молоко - 6 ст. ложок; рослинна олія - 6 ст. ложок; ванілін - 1 пакетик; розпушувач - 1 ч. ложка. Для крему:
шоколадна паста - за смаком; волоські горіхи - за смаком. Приготування У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, кладемо масло, вливаємо молоко і перемішуємо, злегка збиваючи масу віночком. Потім додаємо всі сухі інгредієнти: какао, ванілін, розпушувач і борошно. Замішуємо однорідне тісто, перекладаємо його у форму, зробивши посередині невелике поглиблення. Випікаємо в мікрохвильовці при 900 W 4 хвилини. Готовий бісквіт повністю остуджуємо, виймаємо з форми, акуратно розрізаємо на 2 рівних коржа і рясно змащуємо шоколадною пастою. Всю вільну поверхню обсипаємо горіхами і прибираємо ласощі на 2 години в холодильник. Ось і все, смачний і ароматний шоколадний торт в мікрохвильовці готовий!
«Медовий» торт в мікрохвильовці
Інгредієнти: вершкове масло - 75 г; цукор - 3 ст.; яйце - 3 шт.; мед - 3 ст. ложки; лимонна кислота - щіпка; сметана - 800 мл; борошно - 4 ст.; сода - 2 ч. ложки; ванілін - за смаком. Приготування Яйця збиваємо за допомогою віночка з 2 склянками цукру і ставимо на водяну баню. Потім додаємо мед, вершкове масло і гарненько перемішуємо. Соду з'єднуємо з лимонною кислотою і, як тільки масло розтане, виливаємо отриману суміш в масляну масу. Перемішуємо все і знімаємо з водяній бані. Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Тепер поділяємо його на 8 частин і розкачуємо кожну в пласт, товщиною близько 1 см.
Кладемо по черзі коржі на тарілку для мікрохвильової печі і випікаємо за 2 хвилини, при 50 % потужності. Не втрачаючи часу дарма, давайте зробимо крем: сметану збиваємо до пишноти з цукром, додаємо ванілін і перемішуємо. Прослаиваем випечені коржі кремом, формуючи торт, прикрашаючи його на свій розсуд. Даємо десерту просочитися кремом в прохолодному місці, а потім подаємо на стіл!
Торт у гуртку в мікрохвильовці
Інгредієнти: цукор - 3 ст. ложки; мука - 4 ст. ложки; яйце - 1 шт.; вершкове масло - 3 ст. ложки; молоко - 3 ст. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як спекти торт в мікрохвильовці. Беремо велику кружку, кладемо борошно, цукор, додаємо яйце і все добре перемішуємо. Потім вливаємо молоко, кладемо розтоплене вершкове і рослинне масло. Все збиваємо до однорідної маси і випікаємо в мікрохвильовій печі близько 2-3 хвилини.