У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як приготувати голубці у мікрохвильовці. Цей спосіб приготування займає менше часу і не позначається на кінцевому смаку страви.
Рецепт голубців в мікрохвильовці
Інгредієнти: капуста - 1 качан; фарш - 400 г; рис - 1 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; рослинна олія; томатна паста; сіль, перець - за смаком. Приготування Відокремлюємо від капусти великі листи і вкладаємо їх у форму для мікрохвильової печі. Заливаємо листи окропом і ставимо в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 3-4 хвилини, або до розм'якшення. Якщо прожилки листя надто щільні, акуратно зріжте їх ножем, намагаючись вирівняти лист до приблизно однакової товщини.
У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і терту моркву. Окремо відварюємо рис у підсоленій воді (зробити це можна за допомогою мікрохвильової печі).
До овочевої пассеровке кладемо фарш і обсмажуємо його до повної готовності. Змішуємо фарш з остившім рисом і загортаємо суміш в капустяне листя.
Змішуємо томатну пасту з відваром, в якому бланшувалися наші капустяне листя, додаємо туди сіль і перець. Укладаємо голубці у форму і заливаємо отриманою рідиною. Готуємо голубці на максимальній потужності 7 хвилин, після чого перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо готування стільки ж.
Також, голубці приготовані за цим рецептом можна заморозити про запас. Заморожені голубці в мікрохвильовці готуються по 10-12 хвилин з кожного боку.
Рецепт лінивих голубців в мікрохвильовці
Інгредієнти: капуста - 1 качан; м'ясний фарш - 500 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рис - 1/2 ст.; морква - 1 шт.; томати у власному соку - 1 банка; зелень; сіль, перець; лавровий лист. Приготування Капусту нарізаємо великими шматками і пропускаємо через м'ясорубку. Змішуємо отриману масу з м'ясним фаршем.
Цибулю і моркву можна обсмажити, а можна пропустити через м'ясорубку разом з капустою, адже ми ж готуємо ліниві голубці.
Рис відварюємо, остуджуємо і змішуємо з фаршем. Додаємо сіль і перець. Томати пюрируем за допомогою блендера, або все тією ж м'ясорубки, при потребі розводимо водою. Додаємо до томатів, сіль, перець, лавровий лист.
Формуємо "котлетки" з фаршу для голубців і вкладаємо їх в посуд для СВЧ. Заливаємо голубці томатним соусом, накриваємо кришкою і випікаємо 30-40 хвилин при потужності 750 Вт.