Вернуться назад Распечатать

Голубці в мікрохвильовці

Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як приготувати голубці у мікрохвильовці. Цей спосіб приготування займає менше часу і не позначається на кінцевому смаку страви.

Рецепт голубців в мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • капуста - 1 качан;

  • фарш - 400 г;

  • рис - 1 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • томатна паста;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Відокремлюємо від капусти великі листи і вкладаємо їх у форму для мікрохвильової печі. Заливаємо листи окропом і ставимо в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 3-4 хвилини, або до розм'якшення. Якщо прожилки листя надто щільні, акуратно зріжте їх ножем, намагаючись вирівняти лист до приблизно однакової товщини.
    У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю і терту моркву. Окремо відварюємо рис у підсоленій воді (зробити це можна за допомогою мікрохвильової печі).
    До овочевої пассеровке кладемо фарш і обсмажуємо його до повної готовності. Змішуємо фарш з остившім рисом і загортаємо суміш в капустяне листя.
    Змішуємо томатну пасту з відваром, в якому бланшувалися наші капустяне листя, додаємо туди сіль і перець. Укладаємо голубці у форму і заливаємо отриманою рідиною. Готуємо голубці на максимальній потужності 7 хвилин, після чого перевертаємо їх на іншу сторону і продовжуємо готування стільки ж.
    Також, голубці приготовані за цим рецептом можна заморозити про запас. Заморожені голубці в мікрохвильовці готуються по 10-12 хвилин з кожного боку.

    Рецепт лінивих голубців в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • капуста - 1 качан;

  • м'ясний фарш - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рис - 1/2 ст.;

  • морква - 1 шт.;

  • томати у власному соку - 1 банка;

  • зелень;

  • сіль, перець;

  • лавровий лист.


  • Приготування
    Капусту нарізаємо великими шматками і пропускаємо через м'ясорубку. Змішуємо отриману масу з м'ясним фаршем.
    Голубці в мікрохвильовці
    Цибулю і моркву можна обсмажити, а можна пропустити через м'ясорубку разом з капустою, адже ми ж готуємо ліниві голубці.
    Рис відварюємо, остуджуємо і змішуємо з фаршем. Додаємо сіль і перець. Томати пюрируем за допомогою блендера, або все тією ж м'ясорубки, при потребі розводимо водою. Додаємо до томатів, сіль, перець, лавровий лист.
    Формуємо "котлетки" з фаршу для голубців і вкладаємо їх в посуд для СВЧ. Заливаємо голубці томатним соусом, накриваємо кришкою і випікаємо 30-40 хвилин при потужності 750 Вт.