Що не кажи, а готувати гарячі бутерброди куди зручніше за допомогою сучасних пристроїв, наприклад, аэрогриля, або мікрохвильовій печі. Саме про приготуванні гарячих бутербродів в мікрохвильовці ми і хотіли поговорити в цій статті.
Як зробити гарячі бутерброди в мікрохвильовій печі?
Інгредієнти: багет - 1 шт.; свіжий сир "Моцарелла" - 200 г; шинка - 100 г; шпинат - 50 г; сіль, перець; оливкова олія. Приготування Розрізаємо багет горизонтально навпіл, але не до кінця. Укладаємо на половинки хліба скибочки сиру, шинку, шпинат, додаємо трохи олії поверх зелені, а також солі і перцю. Завершуємо прошарок начинки ще одним шаром сиру, щоб булочки в готовому бутерброді злиплися за рахунок станув сиру.
Кладемо бутерброди на тарілку для мікрохвильової печі і змащуємо маслом поверх. Запікаємо бутерброди в НВЧ на "Грилі" до повного розплавлення сиру.
Рецепт гарячих бутербродів в мікрохвильовці
Інгредієнти: фокачча; варена ковбаса - 120 г; гострі ковбаски - 1 шт.; салямі - 50 г; сир твердий - 150 г; рукола - 100 г; оливкова олія - 1 ст. ложка; лимонний сік - 1 ч. ложка; сіль; оливки, маслини. Приготування Розігріваємо хліб в мікрохвильовій печі близько 1 хвилини на максимальній потужності. Оливки і маслини подрібнюємо і розподіляємо по половинкам розрізаною фокаччі. Поверх однієї половинки кладемо 2 шматочки вареної ковбаси, ще пару шматків гострих ковбасок і салямі. Довершаем картину тертим сиром. На іншу половинку сендвіча кладемо рукколу і скроплюємо її маслом, посипаємо сіллю і перцем. З'єднуємо обидві половини сендвіча і злегка придавлюємо (можна додатково закріпити зубочистками). Готуємо бутерброд в мікрохвильовій печі до розплавлення сиру.
Рецепт вегетаріанського гарячого бутерброда в мікрохвильовці
Інгредієнти: брокколі - 1 головка; оливкова олія; сіль, перець; печериці - 5-6 шт.; болгарський перець - 1 шт.; майонез - 1 /4 ст.; часник - 1 зубчик; хліб - 4 товстих скибочки; сир "Гауда" - 200 р. Приготування Брокколі поділяємо на дрібні суцвіття і обсмажуємо на оливковій олії з додаванням невеликої кількості води, солі і перцю. Як тільки брокколі стануть м'якими, кладемо на їх місце тонкі скибочки печериць і смажимо їх до повного випаровування вологи. Разом з печерицями на сковороду відправляється і нарізаний соломкою болгарський перець.
Поки овочі готуються, майонез змішуємо з давленим зубчиків часнику, сіллю і перцем. Викладаємо хліб на робочу поверхню, змащуємо майонезом і розподіляємо поверх овочеву начинку. Посипаємо овочі тертим сиром і відправляємо бутерброди в мікрохвильову піч до повного розплавлення сиру.
Гарячий бутерброд по-італійськи в мікрохвильовці
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; сіль, перець; хлібна паніровка - 3/4 ст.; оливкова олія; баклажан - 1 шт.; томатний соус - 2 ст.; багет - 1 шт.; "Моцарелла" - 200 р. Приготування Яйця збиваємо з сіллю і перцем. На окрему тарілку насипаємо хлібну панірування. Ріжемо баклажани не товстими кільцями і вмочаємо спочатку в яйці, а після посипаємо хлібної крихтою. Обсмажуємо баклажани на оливковій олії до повної готовності, після чого викладаємо на серветку і даємо вбратися надлишків жиру.
Розрізаємо багет навпіл, змащуємо маслом і томатним соусом . Поверх багета укладаємо шматочки обсмажених баклажанів, а зверху посипаємо тертим сиром. Готуємо бутерброди в мікрохвильовій печі використовуючи режим "Гриль" до повного розплавлення сиру. Прикрасити готовий бутерброд можна листям свіжого базиліка, а за бажанням базову начинку з баклажана можна доповнити обсмажені з цибулею печерицями.