Всі ми знаємо, що повернути свіжість зачерствевшему хлібу можна просто окропивши його водою і поставивши розігрітися в мікрохвильовій печі на максимальній потужності. Також в мікрохвильовій печі можна зробити гарячі бутерброди , або навіть хлібну запіканку. але от сам випікати хліб пробував далеко не кожен володар цього популярного кухонного пристрою. Про те, як приготувати хліб у мікрохвильовці читайте в цій статті.
Житній хліб на пиві в мікрохвильовці
Інгредієнти: житнє борошно - 3 ст.; порошок для випічки - 2 ч. ложки; сіль -1 ч. ложка; коричневий цукор - 3 ст. ложки; свіже світле пиво - 500 мл; рослинне масло. Приготування У глибоку миску просіваємо житнє борошно і порошок для випічки. Змішуємо сухі інгредієнти з сіллю і цукром за допомогою віночка. Постійно помішуючи, підливаємо до сухої суміші пиво і замішуємо однорідне тісто. Намагайтеся не вимішувати тісто занадто довго, інакше воно не підніметься в процесі випікання.
Форму для випікання змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто. Змащуємо верхівку хліба невеликою кількістю масла. На даному етапі хліб також можна присмачити насінням, кмином, або висівками.
Вибираємо середню потужність мікрохвильової печі і випікаємо хліб 9 хвилин, після чого перемикаємося на високу потужність і готуємо все ще 3-4 хвилини. Перевіряємо хліб на готовність, якщо занурений в м'якуш ніж залишається чистим - житній хліб готовий, тільки дайте йому охолонути перед подачею і нарізкою.
Рецепт хліба з висівок в мікрохвильовці
Рецепт висівкового хліба з дієти Дюкана дуже простий, а сам продукт приталений і легкий. Якщо в рамках вашої дієти доводиться жертвувати простим пшеничним хлібом, то замінити його можна цим рецептом з використанням висівок.
Інгредієнти: вівсяні висівки - 1 ст.; кефір - 2 ст. ложки; яйце - 2 шт.; сік 1/2 лимона; сода - 1/2 ч. ложки; сіль - щіпка. Приготування Яйце збиваємо з йогуртом до однорідності і додаємо до отриманої масі вівсяні висівки. Отриману масу доповнюємо содою, погашеної лимонним соком (якщо у вас є розпушувач для тіста, то суміш соди і кислоти можна замінити ним). Перемішуємо тісто обережно, з допомогою виделки або лопаточки, щоб не вибити утворилися бульбашки повітря.
Виливаємо тісто у форми для запікання в мікрохвильовій печі, які попередньо слід змастити невеликою кількістю рослинної олії. Ставимо форму в камеру мікрохвильовки і вмикаємо потужність 700 Вт, через 5 хвилин хліб буде готовий.
Як спекти банановий хліб в мікрохвильовці?
Банановий хліб - класичне ласощі на сніданок. Солодкий і ароматний хліб можна змастити вершковим або арахісовим маслом, медом або варенням, а їсти можна і самостійно - вийде не менш смачно.
Інгредієнти: борошно - 1 1/2 ст.; цукор - 3/4 ст.; вершкове масло - 2/3 ст.; молоко - 1/3 ст.; яйця - 2 шт.; банани - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки; горіхи - 1/2 ст. Приготування Банани нарізаємо дрібними шматочками. Яйця збиваємо з маслом (залиште трохи масла для змащування форми) і цукром, додаємо борошно і вливаємо в суміш молоко. Збиваємо масу міксером до однорідності, після чого додаємо до тіста шматочки бананів і горіхів (трохи горіхів залиште для обсипання хліба). Щоб хліб піднявся, в тісто слід також додати соду, погашену лимонним соком. Обережно перемішуємо і виливаємо масу в змащену маслом форму, посипаємо хліб подрібненими горіхами.
Випічка хліба в мікрохвильовій печі займе 7-9 хвилин при максимальній потужності. Перед тим, як виймати хліб з форми і нарізати його, дайте йому охолонути 5-7 хвилин.