Плануєте зробити швидкий і смачний вечерю? Тоді ми розповімо вам, як приготувати картоплю в мікрохвильовці.
Картопля по-селянськи в мікрохвильовці
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; масло рослинне - 100 мл; спеції; часник - 2 зубчики; мелена солодка паприка - 1 ч. ложка; куркума - 1 ч. ложка; мелений мускатний горіх - щіпка; чебрець - 2 ч. ложки. Приготування Картоплю чистимо, промиваємо, нарізаємо великими шматочками і ретельно витираємо паперовим рушником. Потім додаємо рафіноване масло, картоплю солимо, приправляємо спеціями і приправами, перемішуємо. Тепер викладаємо коренеплоди в форму для мікрохвильової печі, виставляємо потужність 800 Вт, час приготування 16 хвилин. Часник чистимо, видавлюємо через прес. Рівно через 8 хвилин дістаємо картоплю, акуратно перемішуємо, посипаємо часничком і готуємо до закінчення встановленого часу. Подаємо картопельку в гарячому вигляді як гарнір або як самостійне блюдо!
Як варити картоплю в мікрохвильовці?
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; кип'ячена вода - 6 ст. ложок; спеції. Приготування Отже, картоплю чистимо, промиваємо, розрізаємо на половинки, складаємо в каструлю і заливаємо гарячою підсоленою водою. Ставимо посуд в мікрохвильовку, закриваємо кришкою і варимо 5 хвилин на повній потужності. Потім картоплю перемішуємо і готуємо ще стільки ж до м'якості коренеплодів.
Картопля в пакеті в мікрохвильовці
Інгредієнти: дрібний картопля - 1 кг; часник - 1 зубчик; морква - 2 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; зелень кропу; спеції. Приготування Картоплю ретельно промиваємо, очищаємо, споліскуємо ще раз і ріжемо кожну навпіл. Моркву чистимо, шаткуємо на товстенькі кружечки. Після цього перекладаємо овочі в миску, солимо за смаком, наливаємо трохи рослинного масла і перемішуємо. Далі беремо поліетиленовий пакет, акуратно складаємо картоплю і моркву, туго зав'язуємо, робимо в декількох місцях проколи і відправляємо в мікрохвильову піч на 15 хвилин. Коли овочі будуть готові, акуратно розрізаємо гарячий пакет, перекладаємо вміст на блюдо і посипаємо дрібно нарізаною зеленню кропу.
Картопля в мікрохвильовці в мундирі
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; олія рослинна; спеції. Приготування Пропонуємо вам ще один цікавий рецепт приготування картоплі в мікрохвильовці - запекти його в мундирі. Для цього бульби ретельно промиваємо щіткою, обсушуємо насухо рушником і проколюємо картоплю в декількох місцях виделкою. На спеціальне блюдо кладемо паперовий рушник, щоб під час запікання воно ввібрало в себе зайву рідину.
Поверх паперу розкладаємо бульби і запікаємо картопля в мікрохвильовці на потужності 850 Вт приблизно 15 хвилин. Потім перевертаємо овочі і печемо ще 10 хвилин. Готову картоплю акуратно дістаємо, перекладаємо на красивіше блюдо, посипаємо сіллю, поливаємо рослинним маслом і подаємо з салатом зі свіжих овочів.
Картопля, запечена з сиром у мікрохвильовці
Інгредієнти: майонез - 50 мл; картопля - 5 шт.; спеції; сир - 100 р. Приготування Молоду картоплю як слід, промиваємо і злегка очищаємо від бруду за допомогою щіточки. Потім кожен коренеплід розрізаємо навпіл і кладемо на тарілку. Зверху покриваємо всі невеликим шаром домашнього майонезу і посипаємо вашими улюбленими спеціями. Ставимо картопельку в мікрохвильовку, закриваємо кришку, виставляємо потужність 600 ватт і час - 12 хвилин. Потім дістаємо нашу страву, присипаємо шаром тертого сиру і знову відправляємо назад ще на 2-3 хвилини.