На зміну громіздким духовкам, які знаходять місце далеко не в кожному будинку, приходять більш компактні і сучасні аналоги, мультиварки і мікрохвильові печі. Останні, за своїм функціональним різноманітності, цілком можуть замінити повноцінну духовку, необхідно лише розібратися в потужностях пристрою і приступати до швидкого готування. У цій статті ми розповімо, як приготувати пироги в мікрохвильовці.
Як приготувати яблучний пиріг в мікрохвильовці?
Інгредієнти: яблука - 6 шт.; цукор - 1/2 ст.; вода - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; борошно - 1/2 ст.; морозиво, збиті вершки, цукрова пудра для подачі. Приготування Яблука чистимо, видаляємо з них серцевину з насінням і нарізаємо великими шматочками. Ставимо на вогонь каструльку з 1/4 склянки цукру і водою, закладаємо в нього яблука і проварюємо 5-8 хвилин, до тих пір, поки шматочки не стануть м'якими. Надлишки виділилася рідини зливаємо, а яблука викладаємо у форму, яка підходить для приготування в мікрохвильовій печі.
Міксером збиваємо яйця в піну, додаючи по столовій ложці цукру, що залишився. У результаті повинна вийде щільна меренга, яку потім слід змішати з ваніліном. Просіваємо в чашу з меренгою борошно (можна додатково додати хорошу дрібку кориці і трохи мускатного горіха) і обережно перемішуємо тісто, намагаючись зберегти максимум повітря.
Розподіляємо тісто на яблука і ставимо страву в мікрохвильовку, вибравши максимальну потужність. Через 6-8 хвилин пиріг повинен бути готовий, проте її готовність слід перевіряти кожні 2-3 хвилини, оскільки всі мікрохвильовки дуже відрізняються один від одного.
Готовий яблучний пиріг подавайте з цукровою пудрою, морозивом або збитими вершками .
Рецепт шоколадного пирога в мікрохвильовці
Інгредієнти: яєчні жовтки - 3 шт.; цукор - 25 г + 55 г; рослинна олія - 50 мл; вода - 70 мл; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; борошно - 85 м; какао-порошок - 25 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; сода - 1/3 ч. ложки; яйця - 4 шт. Приготування Борошно просіваємо з какао, розпушувачем і содою, відставляємо суміш в бік. Яєчні жовтки збиваємо з цукром (25 г) дочиста. В яєчну суміш поступово вводимо рослинне масло, не перестаючи збивати її. Слідом за маслом додаємо воду і ванільний екстракт. У суміш інгредієнтів поступово всипаємо просіяне борошно з какао і замішуємо густе і однорідне тісто.
Яйця збиваємо з 55 г цукру до утворення стійких піків. Обережно змішуємо тісто з повітряної яєчною масою і розподіляємо його по формі. Ставимо пиріг в мікрохвильовку, виставляємо потужність 600 Вт і час 6 хвилин.
Швидкий пиріг в чашці в мікрохвильовці
Швидкий пиріг - ідеальний варіант для сніданку. Чашка кави з таким ласощами - все, про що можна мріяти після ранкового пробудження.
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; кефір - 2 ст. ложки; гарбузове пюре - 1/4 ст.; борошно - 7 ст. ложок; розпушувач - 1/4 ч. ложки; цукор - 1/4 ст.; мелена кориця - 1/4 ч. ложка; сіль - 1/4 ст. Приготування Всі інгредієнти збиваємо виделкою у великій гуртку. Тісто має бути однорідним і не містити борошняних грудок.
Ставимо суміш в чашці в мікрохвильову піч на максимальну потужність. Опісля 1 хвилину 30 секунд перевіряємо готовність, якщо пиріг сируватий - додаємо ще 30 секунд часу. Головне - не перестаратися, інакше пиріг вийде гуязикам і жорстким.
До речі, пиріг в гуртку на кефірі у мікрохвильовій печі можна готувати і без гарбузового пюре, замість нього додайте трохи більше кефіру і зробіть рецепт на свій смак, наприклад, шматочками шоколаду, цукатів або сухофруктів.