Зараз господині в допомогу придумано безліч техніки. Вона істотно полегшує працю і економить час, проведений на кухні. У такої прекрасної помічниці, як мікрохвильова піч можна не тільки розігрівати продукти, в ній можна навіть дуже швидко пекти смачні торти. Як спекти торт «Хвилинка» в мікрохвильовці, ми вам зараз і розповімо.
Рецепт торта «Хвилинка» в мікрохвильовці
Інгредієнти: Для тіста:
курячі яйця - 1 шт.; рослинна олія - 30 мл; молоко - 50 мл; цукровий пісок - 50 г; какао порошок - 10 г; борошно - 50 р; розпушувач для тіста - 10 г; крохмаль картопляний - 10 р. Для крему:
сметана - 200 г; цукор - за смаком. Приготування Розбиваємо яйце в миску, всипаємо цукор і збиваємо все це. Потім в отриману масу додаємо какао і перемішуємо. Додаємо борошно, розпушувач, картопляний крохмаль і знову все розмішуємо. В отримане густе тісто вливаємо олію і молоко, знову перемішуємо.
Форму для мікрохвильовки змащуємо маслом, виливаємо підготовлене тісто і при максимальній потужності випікаємо 35 хвилини. Після цього отриману заготовку розрізаємо навпіл і промазуємо кремом, для приготування якого сметану розтираємо з цукром. Його кількість регулюємо самостійно виходячи з того, наскільки солодкий крем ми хочемо отримати. Верх торта також заливаємо кремом і прикрашаємо фруктами за бажанням.
Торт «Хвилинка» в мікрохвильовці
Інгредієнти: Для тіста:
очищені горіхи волоські - 200 г; яйця - 3 шт.; цукор - 100 г; розпушувач - 1 ч. ложка. Для крему:
згущене молоко - 05 банки; масло вершкове 725% жирності - 100 р. Приготування Горіхи поміщаємо в кавомолку і розмелюємо їх до стану борошна. Далі висипаємо її в миску, додаємо яйця, розпушувач, цукор і добре перемішуємо. Покласти тісто у форму. Її навіть не потрібно змащувати, так як горіхи виділяють достатньо масла. Ставимо форму з тестом в мікрохвильовку і при потужності 900 W готуємо 5 хвилин. Потім тортик розрізаємо навпіл, промазуємо кремом зі згущеного молока і вершкового масла і подаємо до чаю.
Як спекти торт «Хвилинка» в мікрохвильовці?
Інгредієнти: Для тіста:
яйця курячі - 3 шт.; борошно - 1/2 склянки + 4 ч. ложки; масло вершкове - 725%-ної жирності - 100 г; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 1/2 склянки; ванілін - за смаком. Для крему:
жирна сметана - 300 г; цукор - 1/2 склянки; фрукти. Для просочення:
тепла вода - 1/2 склянки; цукор - 4 ч. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка. Приготування Яйця гарненько збиваємо з цукром. Додаємо за смаком ванілін, розпушувач і попередньо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо і додаємо борошно (4 ч. ложки). Ще раз все добре збиваємо і додаємо решту борошна і знову перемішуємо, але вже просто ложкою або лопаткою.
Форму для мікрохвильовки промазуємо вершковим маслом, виливаємо в неї тісто і при потужності 900 Вт випікаємо 5 хвилин. Готовність коржа перевіряємо за допомогою зубочистки - якщо вона суха, значить, торт добре пропікся. Якщо ж ні, додаємо ще 1 хвилину. Готовий корж ріжемо навпіл. Зручніше за все це зробити за допомогою звичайної нитки.
Для приготування крему сметану збиваємо з цукром. А для сиропу теплу воду змішуємо з цукром, додаємо лимонний сік і перемішуємо. Отже, спочатку просочуємо корж сиропом, потім змащуємо кремом, розкладаємо фрукти, накриваємо другим коржем і також просочуємо його сиропом. Верх і боки тортика змащуємо сметанним кремом. Хвилин на 30 ставимо в холодильник просочитися, а потім прикрашаємо й подаємо до столу.
Торт в мікрохвильовці 5 хвилин
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; яйця курячі - 2 шт.; цукор - 1 склянка; сода - 05 ч. ложки; какао - 2 ст. ложки. Приготування Спочатку розбиваємо яйця і за допомогою міксера збиваємо їх в піну. Бажано це робити хвилин 7-10 чим краще будуть збиті яйця, тим пишніше вийде бісквіт. Потім поступово всипаємо цукор, продовжуючи збивати. Потім потроху додаємо борошно, соду, какао і акуратно вимішуємо ложкою. Міксер використовувати на цьому етапі не можна, інакше тісто може осісти. В м'яку форму для кексу виливаємо наше тісто і ставимо в мікрохвильовку. На максимальній потужності готуємо 4 хвилини.