Вернуться назад Распечатать

Тефтелі в мультиварці

Тефтелі в мультиварці
Тефтелі від котлет відрізняє не тільки кругла форма, але і панірування в борошні, а не в сухарях. Ви можете тушкувати їх, посмажити або запекти в духовці, але приготування тефтелькою в мультиварці заощадить ваш час, плюс вам не знадобиться стежити за тим, щоб тюфтельки не підгоріли. В якості гарніру ви можете використовувати і картопля, рис і будь-які макаронні вироби. Навіть, якщо просто сервируете тефтелі з овочевим салатом, без гарніру, то ваш обід або вечерю вийде досить ситним - м'ясо і овочі, як відомо, дуже добре поєднуються.

Як приготувати тефтелі в мультиварці?


Фарш для тефтелькою беруть як свинячий, так і курячий, роблять навіть з риби. Найчастіше до фаршу додають рис, попередньо зварений. Рецепт тюфтельок в мультиварці нічим не відрізняється від будь-якого іншого рецепту тюфтельок, різниця тільки в часі, яке знадобиться вашому кухонному помічникові на приготування.

Деякі люди люблять страви, приготовані на пару, які відрізняються своїми дієтичними властивостями і дуже корисні дітям, так і дорослим завжди йдуть на користь. А якщо ви ретельно стежите за вагою, то тефтелі в мультиварці на пару будуть вам як не можна до речі. Для приготування тефтелькою на пару, у каструлю налийте води до поділу «4» і виставте програму «Варка на пару». Готуйте тефтелі близько 30-40 хвилин.

Тефтелі з рисом в мультиварці


Інгредієнти:


  • свинячий фарш - 1 кг;

  • цибуля - 2 шт.;

  • рис - 1 склянка;

  • яйця - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • борошно - 15 ст. ложки;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • олія - за смаком;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • бульйон або вода;

  • сіль, спеції - за смаком.




  • Приготування

    Додаємо до свинячого фаршу подрібнену цибулину (або пропущену через м'ясорубку), яйце, зварений рис, сіль, спеції і ретельно перемішуємо. В мультиварці виставляємо режим «випічка» на 40 хвилин. Формуємо тюфтельки і викладаємо в каструлю мультиварки. Тим часом, змішуємо з борошном воду або бульйон і додаємо томатну пасту, сметану і спеції. Тефтелі заливаємо, зверху можна посипати дрібно нарізаною цибулею і тертою морквою, закриваємо кришку і доводимо до готовності.


    Рибні тефтелі в мультиварці


    Багато з нас знають, як корисна риба в раціоні та дорослих і, особливо, дітей. Приготовані в мультиварці рибні тефтелі вас приємно порадують своєю простотою приготування, а діти будуть уплітати за обидві щоки.

    Інгредієнти:


  • філе риби - 06 кг;

  • хліб білий - 150 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • молоко - 200 мл;

  • олія - за смаком;

  • цибуля - 2 шт.;

  • томатна паста - за смаком;

  • морква - 1 шт.;

  • борошно - за смаком;

  • сіль, спеції - за смаком.




  • Приготування

    Рибне філе перекрутіть на м'ясорубці разом з хлібом, вимоченим в молоці, і цибулиною. Посоліть, додайте спеції і добре перемішайте. Сформуйте круглі тюфтельки, кожну обваляйте в борошні й обсмажте в мультиварці на рослинному маслі в режимі «Смаження риби». Потім викладіть тефтелі в чашу, додайте томатну пасту,
    Тефтелі в мультиварці
    дрібно нарізану цибулю і натерту моркву. Посоліть, можете ще додати спецій, і в режимі «випічка» готуйте близько 15 хвилин.

    Курячі тефтелі в мультиварці



    Для приготування курячих тюфтельок замість свинячого фаршу або рибного філе використовуйте курячий фарш - легкий і дієтичний. І пам'ятайте, що час приготування в мультиварці може змінюватись в залежності від розміру сформованих тефтелькою.

    Якщо до таких тефтельок додати соус з томатної пасти і цибулі з морквою, то ви отримаєте тефтелі в мультиварці з підливою, ніжною, солодкувато-кислим, добре поєднується з м'ясним блюдом, якої багатьом гурманам так подобається поливати подана в якості гарніру картопляне пюре.