Тефтелі від котлет відрізняє не тільки кругла форма, але і панірування в борошні, а не в сухарях. Ви можете тушкувати їх, посмажити або запекти в духовці, але приготування тефтелькою в мультиварці заощадить ваш час, плюс вам не знадобиться стежити за тим, щоб тюфтельки не підгоріли. В якості гарніру ви можете використовувати і картопля, рис і будь-які макаронні вироби. Навіть, якщо просто сервируете тефтелі з овочевим салатом, без гарніру, то ваш обід або вечерю вийде досить ситним - м'ясо і овочі, як відомо, дуже добре поєднуються.
Як приготувати тефтелі в мультиварці?
Фарш для тефтелькою беруть як свинячий, так і курячий, роблять навіть з риби. Найчастіше до фаршу додають рис, попередньо зварений. Рецепт тюфтельок в мультиварці нічим не відрізняється від будь-якого іншого рецепту тюфтельок, різниця тільки в часі, яке знадобиться вашому кухонному помічникові на приготування.
Деякі люди люблять страви, приготовані на пару, які відрізняються своїми дієтичними властивостями і дуже корисні дітям, так і дорослим завжди йдуть на користь. А якщо ви ретельно стежите за вагою, то тефтелі в мультиварці на пару будуть вам як не можна до речі. Для приготування тефтелькою на пару, у каструлю налийте води до поділу «4» і виставте програму «Варка на пару». Готуйте тефтелі близько 30-40 хвилин.
Тефтелі з рисом в мультиварці
Інгредієнти: свинячий фарш - 1 кг; цибуля - 2 шт.; рис - 1 склянка; яйця - 1 шт.; морква - 1 шт.; борошно - 15 ст. ложки; томатна паста - 3 ст. ложки; олія - за смаком; сметана - 2 ст. ложки; бульйон або вода; сіль, спеції - за смаком. Приготування Додаємо до свинячого фаршу подрібнену цибулину (або пропущену через м'ясорубку), яйце, зварений рис, сіль, спеції і ретельно перемішуємо. В мультиварці виставляємо режим «випічка» на 40 хвилин. Формуємо тюфтельки і викладаємо в каструлю мультиварки. Тим часом, змішуємо з борошном воду або бульйон і додаємо томатну пасту, сметану і спеції. Тефтелі заливаємо, зверху можна посипати дрібно нарізаною цибулею і тертою морквою, закриваємо кришку і доводимо до готовності.
Рибні тефтелі в мультиварці
Багато з нас знають, як корисна риба в раціоні та дорослих і, особливо, дітей. Приготовані в мультиварці рибні тефтелі вас приємно порадують своєю простотою приготування, а діти будуть уплітати за обидві щоки.
Інгредієнти: філе риби - 06 кг; хліб білий - 150 г; яйця - 1 шт.; молоко - 200 мл; олія - за смаком; цибуля - 2 шт.; томатна паста - за смаком; морква - 1 шт.; борошно - за смаком; сіль, спеції - за смаком. Приготування Рибне філе перекрутіть на м'ясорубці разом з хлібом, вимоченим в молоці, і цибулиною. Посоліть, додайте спеції і добре перемішайте. Сформуйте круглі тюфтельки, кожну обваляйте в борошні й обсмажте в мультиварці на рослинному маслі в режимі «Смаження риби». Потім викладіть тефтелі в чашу, додайте томатну пасту,
дрібно нарізану цибулю і натерту моркву. Посоліть, можете ще додати спецій, і в режимі «випічка» готуйте близько 15 хвилин.
Курячі тефтелі в мультиварці
Для приготування курячих тюфтельок замість свинячого фаршу або рибного філе використовуйте курячий фарш - легкий і дієтичний. І пам'ятайте, що час приготування в мультиварці може змінюватись в залежності від розміру сформованих тефтелькою.
Якщо до таких тефтельок додати соус з томатної пасти і цибулі з морквою, то ви отримаєте тефтелі в мультиварці з підливою, ніжною, солодкувато-кислим, добре поєднується з м'ясним блюдом, якої багатьом гурманам так подобається поливати подана в якості гарніру картопляне пюре.