Існує безліч цікавих і смачних рецептів приготування свинини. Її можна смажити, запікати, готувати з неї начинки для пирогів - в будь-якому варіанті страва виходить ситним і ароматним завдяки тому, що м'ясо саме по собі досить жирне і поживне.
Свинина з картоплею, приготована в мультиварці - це один з безпрограшних рецептів, який сподобається і дітям, особливо чоловікам. А будь-яка господиня зрадіє простоті приготування і того, що вечір можна проводити не на кухні, а займатися більш приємними речами.
Картопля зі свининою в мультиварці
Інгредієнти: м'ясо - 05 кг; картопля - 1 кг; цибуля - 1 шт.; гриби - 400 гр.; морква - 1 шт.; часник - 3 зубчик; олія рослинна; сіль, перець, спеції - за смаком. Приготування Спочатку обсмажимо часник в режимі «випічка» близько 5 хвилин, потім додаємо нарізану цибулю і натерту моркву, продовжуємо готувати в тому ж режимі ще 8 хвилин. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, солимо, перчимо і закидаємо в каструлю до овочів. Тушкуємо близько 15 хвилин. Потім додаємо картоплю, нарізану брусочками, гриби і в режимі «випічка» готуємо 20 хвилин, потім перемикаємо в режим «гасіння» і тримаємо м'ясо в мультиварці ще 30 хвилин.
Рецепт приготування свинини в мультиварці
Приготувати м'ясо можна кількома способами - з додаванням мінімального набору овочів - цибуля, картопля, свинина. Але можна здивувати сім'ю, нагодувавши їх смачною, ситною і ароматним вечерею, якщо в процесі гасіння додати сметанную заливку. Тоді картоплю зі свининою в мультиварці вийде дуже соковитим.
Інгредієнти: м'ясо - 05 кг; картопля - 1 кг; цибуля - 1 шт.; сметана - 200 гр.; морква - 1 шт.; часник - 3 зубчик; олія рослинна; сіль, перець, лавровий лист - за смаком. Приготування У чашу мультиварки налийте 3-4 столові ложки рослинної олії і викладіть дрібно нарізану цибулю і натерту моркву.
Близько 10-15 хвилин обсмажте в режимі «випічка». Поки готуються овочі, м'ясо обмийте і наріжте на невеликі шматочки, додайте в каструлю і продовжуйте смажити в тому ж режимі ще 15-20 хвилин. Потім посоліть і додайте спеції.
Сметану розводимо водою і виливаємо в підсмажене до рум'яної скоринки м'ясо. Бажано, щоб все м'ясо було покрите рідиною, тоді свинина з картоплею в мультиварці вийдуть більш соковитими. Додаємо наш картоплю, нарізану скибочками, порубаний часник і в режимі «гасіння» готуємо приблизно 1 годину. При подачі на стіл обов'язково посипте блюдо зеленню.