Як робити вареники знає кожна уміла господиня, проте не всі знають, як приготувати це традиційне блюдо, не витрачаючи зайвих сил і часу. І тут на допомогу приходять сучасні кухонні девайси, в даному випадку - мультиварка.
Ліниві вареники в мультиварці
Готувати ліниві вареники з сиром в мультиварці - суцільне задоволення: замісив тісто, нарізав, а все інше зробить кухонні помічниця.
Інгредієнти: сир - 250 г; яйце - 1 шт.; борошно - 15 ст.: цукор - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування Сир протираємо через сито для більшої однорідності і змішуємо з цукром і яйцем. В однорідну масу додаємо просіяне борошно і добре розминаємо. Кількість борошна може варіювати в залежності від вологості сиру, тому орієнтуйтеся на тісто: перестане липнути до рук - значить борошна достатньо. Підготовлене тісто ділимо на 2 частини, з яких скачуємо ковбаску діаметром 2-3 див Сирну ковбаску ріжемо на «п'ятаки» по 05 см в ширину, в центрі кожного робимо вм'ятину пальцем (щоб краще трималося масло).
Перед тим, як варити вареники в мультиварці, кип'ятимо воду і в режимі «паста» виставляємо час приготування 6 хвилин. Коли ліниві вареники будуть готові, мультиварка подасть сигнал.
Вареники з картоплею в мультиварці
Класичні вареники з картоплею можна також приготувати в мультиварці без особливих клопотів.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 500 г; яйце - 1шт.; вода - 1 ст.; сіль. Для начинки:
картопля - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; сало - 150 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю чистимо, ріжемо на четвертинки і відварюємо в мультиварці на режимі «випічка», якщо такого немає,
використовуємо «готування на пару» або «гасіння». Поки картопля готуватися, на сковороді розтоплюємо нарізане кубиками сало і обсмажуємо на ньому нашатковану цибулю. Готову картоплю пюрируем разом з половиною шкварок. У глибокій мисці змішати просіяне борошно, яйце і воду, замішуємо круте тісто і розгортаємо його в пласт товщиною 15 мм З листа тіста склянкою вирізаємо кружечки, в центр яких викладаємо начинку, защипуємо краю і викладаємо в киплячу воду мультиварки. Готуємо 6-7 хвилин в режимі «випічка» при відкритій кришці, періодично помішуючи. Подаємо готові вареники зі сметаною і залишилися шкварками.