Вернуться назад Распечатать

Короп в мультиварці

Короп в мультиварці
Короп, як і будь-яка риба, поєднує в собі всі мислимі корисності для нашого організму: вітаміни, мікро-, макроелементи та антиоксиданти. Весь цей набір благотворно впливає на стан кровоносної системи, головного і спинного мозку, шкіри і слизових. Приготування коропа в мультиварці забезпечує максимальне збереження всіх корисних речовин, на відміну від інших способів готування, тому в цій статті ми постараємося зібрати кілька смачних рецептів присвячених тому, як правильно приготувати коропа в мультиварці.

Короп, запечений з картоплею в мультиварці


Короп з картоплею в мультиварці готується дуже просто і швидко, а головне одночасно, що позбавить вас від турбот пов'язаних з приготуванням гарніру.
Інгредієнти:

  • короп свіжий - 500 г;

  • томат - 1 шт.;

  • цибуля-порей - 1 стебло;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • лимон - 1/2 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • масло рослинне - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Для соусу:

  • часник - 2 зубчики;

  • жовток - 2 шт.;

  • вершки - 1 ст.;

  • борошно - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Рибу чистимо і потрошимо, натираємо сіллю і перцем і начиняємо сумішшю з подрібнених трав і овочів: порею, томату і петрушки. Карпа поливаємо соком лимона і переходимо до підготовки картоплі. Бульби чистимо та миємо, нарізаємо кружальцями в 1 см завтовшки. Дно мультиварки змащуємо олією і викладаємо коропа на картопляну подушку. Закриваємо кришку, ставимо режим «Випічка» на 55 хвилин. Поки можна приготувати ніжний соус для риби. Для цього в маслі обсмажуємо чавлений зубчик часнику, січену петрушку і борошно. Коли мука стане золотистою, додаємо вершки і тушкуємо до загустіння. Знімаємо соус з вогню, солимо, перчимо і додаємо 2 жовтки. Готового коропа поливаємо соусом і посипаємо зеленню.

    Короп на пару в мультиварці


    Інгредієнти:

  • короп - 1 шт.;

  • селера - 1 шт.;

  • петрушка - 1/2 пучка;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;
  • Короп в мультиварці

  • цибуля - 1 шт.;

  • кмин, чорний перець, сіль.


  • Приготування
    Карпа чистимо та миємо, в потрошеное черевце укладаємо засмажку з нарізаного цибулі, селери і моркви, роздавленого часнику і петрушки. Тушку зовні надрізаємо, в надрізи втираємо сіль, перець і кмин. У чашу мультиварки наливаємо склянку води, а зверху встановлюємо пароварку з рибою. Готуємо коропа в режимі «На пару 20 хвилин. Подаємо, прикрасивши листям салату і скибочками лайма. Приємного апетиту!