Любителі бефстроганов однозначно не пройдуть повз цієї страви. Печінка по-строгановськи легко приготувати і на сковороді, але готуючи в мультиварці, можна бути абсолютно впевненим у тому, що в результаті ми отримаємо ніжні шматочки печінки в сметані, а не тушковану гуму, передержанную на сковороді.
Куряча печінка по-строгановськи - рецепт
Такий варіант приготування печінки буде доречним як для повсякденного вечері, так і для святкового столу.
Інгредієнти: печінка яловича - 800 г; цибуля ріпчаста - 2 шт.; борошно - 2 ст. ложки; сметана - 2 ст. ложки; помідор - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль, перець, лавровий лист - за смаком. Приготування Перед тим, як готувати печінка по-строгановськи необхідно виконати кілька етапів передпідготовки. Для початку очищаємо печінку від плівок і жовчних проток, промиваємо, нарізаємо великими шматками і замочуємо в
молоці на кілька годин (бажано на ніч). Така попередня обробка зробить яловичу печінку м'якою і позбавить від зайвої гіркоти.
Цибулю нарізаємо півкільцями, помідор - кубиками. В режимі «Випічка» злегка припускаємо овочі, а потім додаємо попередньо нарізану брусочками печінку і «випікаємо» ще 10-15 хвилин. Після, додаємо 2 столові ложки борошна і обсмажуємо 3-5 хвилин. У чашу мультиварки заливаємо 15 склянки кип'яченої води, додаємо сметану, сіль і перець. Приготування печінки по-строгановськи займе 1 годину в режимі «Гасіння». За кілька хвилин до кінця приготування додати пару лаврових листів.
Поки печінка готуватися, можна зробити гарнір з молодої картоплі, рису, гречки, або макаронів. Готову ароматну печінка подаємо разом з підливою, посипавши зеленню. Приємного апетиту!