Просто і без клопоту приготувати смачний плов з куркою можна в мультиварці. Зручні мірні чаші цього кухонного девайса допоможуть з точністю дотримати всі необхідні пропорції, а численні режими готування зроблять всю непросту роботу за вас. Так що якщо ви захочете поласувати справжнім розсипчастим пловом, приготованим без зайвих труднощів, то наші поради про те, як зробити плов в мультиварці, прийдуть вам на виручку.
Як зварити плов в мультиварці?
Для початку розберемося з режимами приготування: у власниць режиму «плов» явно не повинно виникнути ніяких питань, але що робити у випадку, якщо ваша плита помічниця не забезпечена заповітної функцією? У такому разі залитий водою рис спочатку доводимо до кипіння в режимі «варка» або «випічка», а потім включаємо «гасіння».
Скільки готувати плов в мультиварці? Готування плову в мультиварці в однойменному режимі займає близько 60 хвилин, плюс 15-20 хвилин йде на попередню смаження м'яса і пасеровку овочів. Такі ж тимчасові дотримуємося пропорції, готуючи плов у режимі «гасіння».
Для хорошого і розсипчастого плову дотримуємося пропорції рису і води 1:2 а всі наведені в рецептах вимірювання проводимо з допомогою спеціальної мірної чаші з комплекту мультиварки, а не з допомогою звичайного склянки. При дотриманні всіх наших порад, гарантуємо, що смачний плов в мультиварці вам забезпечений!
Курячий плов в мультиварці
Мультиварка хороша тим, що рецепти страв можна змінювати відповідно до власних вподобань, а вийде в будь-якому випадку смачно. Так і в цьому рецепті: хочете зробити дієтичний варіант, використовуйте філе і готуйте плов без масла, а якщо дієтичне харчування вам ні до чого, то візьміть курячу грудку з шкіркою і обсмажте до золотистої скоринки.
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; цибуля ріпчаста (великий) - 1 шт.; морква - 1 шт.; рис - 2 ст.; вода (або бульйон) - 1 ст.; часник - 4 зубчики; приправа для плову» - 1 ст. ложка; рослинне масло. Приготування В підігрітій на режимі «випічка» мультиварці обсмажуємо шматочки курячого філе з додаванням рослинної олії. До злегка смаженій м'ясу додаємо дрібно нарізану цибулю і половину натертої моркви, «випікаємо» ще 4 хвилини. Промиваємо рис «до чистої води» і додаємо до овочів і м'яса. Присмачую майбутній плов спеціями і часником, додаємо другу половину натертої моркви і заливаємо бульйоном (стежимо за кількістю бульйону, він повинен покривати рис на палець-півтора). Закриваємо кришку мультиварки, виставляємо режим «плов» і забуваємо про готуванні на 60 хвилин.
Плов з стегенцями в мультиварці
Менш дієтичний варіант плову - плов з стегенцями, які також можна замінити стегенець або навіть крильцями, в залежності від особистих уподобань.
Інгредієнти: стегенця курячі - 4 шт.; рис - 3 ст.; вода - 5 1/2 ст.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; барбарис - 1/2 ч. ложки; червоний перець, сіль. часник - головка; рослинне масло. Приготування Курячі стегенця розрізаємо на три частини: ніжки, стегенця, спинки, і укладаємо на дно мультиварки. Цибулю дрібно ріжемо, моркву шаткуємо і накриваємо цією сумішшю шар курки. Наступним в чашу мультиварки йде добре промитий рис. Заливаємо все водою або бульйоном, а зверху укладаємо не чищену головку часнику і висипаємо спеції. Знову включаємо режим «плов» і займаємося своїми справами. Плов, приготований за цим рецептом, виходить ароматним і розсипчастим, а курка засмажується до золотистої скоринки. Приємного апетиту!