Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Раніше курник готували тільки на весілля. Їх робили на замовлення і це були справжні кулінарні шедеври. Давайте і ми з вами приготуємо сьогодні курник, а допоможе нам в цьому мультиварка.
Рецепт курника в мультиварці
Інгредієнти: Для тіста:
кефір - 100 мл; вершкове масло - 200 г; сметана - 100 мл; сіль - 1 ч. ложка; сода - 2 г; борошно - 400 р. Для начинки:
куряче філе - 350 г; картопля - 5 шт.; консервовані шампіньйони - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль - за смаком. Приготування Як приготувати курник в мультиварці? Щоб приготувати курник, спочатку нам треба зробити тісто. Для цього беремо сметану, змішуємо з кефіром, содою і сіллю. Все ретельно перемішуємо і додаємо вершкове масло розтануло. В отриману суміш акуратно додаємо борошно і замішуємо м'яке і еластичне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо на 2 години в холодильник.
Поки тісто лежить в холодильнику, ми з вами зробимо начинку для майбутнього пирога. Обсмажуємо на сковороді цибулю і гриби, трохи солимо і перемішуємо.
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і солимо за смаком. Картоплю чистимо і ріжемо соломкою. Охолоджене тісто ділимо на 2 частини. Одну розкачуємо, кладемо в чашу мультиварки і формуємо бортики. Потім викладаємо шарами приготовану начинку. Спочатку половину картоплі, потім курку, обжарку, другу половину картоплі і шматочок вершкового масла для соковитості. Зверху накриваємо другою частиною розкатаного тесту, ретельно защипуємо краю і ставимо в мультиварку на режим «Випічка» приблизно на 80 хвилин. Ось бачите, рецепт смачного курника досить простий. Приємного апетиту!