Вернуться назад Распечатать

Курник в мультиварці

Курник в мультиварці
Курник - це смачний пиріг з курячої начинкою, який чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Раніше курник готували тільки на весілля. Їх робили на замовлення і це були справжні кулінарні шедеври. Давайте і ми з вами приготуємо сьогодні курник, а допоможе нам в цьому мультиварка.

Рецепт курника в мультиварці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • кефір - 100 мл;

  • вершкове масло - 200 г;

  • сметана - 100 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • сода - 2 г;

  • борошно - 400 р.


  • Для начинки:

  • куряче філе - 350 г;

  • картопля - 5 шт.;

  • консервовані шампіньйони - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати курник в мультиварці? Щоб приготувати курник, спочатку нам треба зробити тісто. Для цього беремо сметану, змішуємо з кефіром, содою і сіллю. Все ретельно перемішуємо і додаємо вершкове масло розтануло. В отриману суміш акуратно додаємо борошно і замішуємо м'яке і еластичне тісто. Загортаємо його в харчову плівку і прибираємо на 2 години в холодильник.
    Поки тісто лежить в холодильнику, ми з вами зробимо начинку для майбутнього пирога. Обсмажуємо на сковороді цибулю і гриби, трохи солимо і перемішуємо.
    Курник в мультиварці
    Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і солимо за смаком. Картоплю чистимо і ріжемо соломкою. Охолоджене тісто ділимо на 2 частини. Одну розкачуємо, кладемо в чашу мультиварки і формуємо бортики. Потім викладаємо шарами приготовану начинку. Спочатку половину картоплі, потім курку, обжарку, другу половину картоплі і шматочок вершкового масла для соковитості. Зверху накриваємо другою частиною розкатаного тесту, ретельно защипуємо краю і ставимо в мультиварку на режим «Випічка» приблизно на 80 хвилин. Ось бачите, рецепт смачного курника досить простий. Приємного апетиту!