М'ясо - основне і улюблений продукт харчування для багатьох людей, оскільки воно прекрасно насичує і забезпечує наш організм білками. Варіантів приготування м'яса існує безліч, але один з найулюбленіших і популярних - відбивні. Їх можна готувати з будь-якого виду м'яса, різними способами, і подавати з овочами, картоплею або будь-яким іншим гарніром.
Якщо правильно приготувати відбивні, то вони виходять дуже ніжними і м'ясо просто тане у роті. Якраз такі м'які і ніжні відбивні виходять, якщо їх робити в мультиварці - м'ясо не пригорає і не стає сухим, а просто добре пропікається.
Відбивні з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: м'якоть яловичини - 600 г; яйце - 1 шт.; часник - 3-4 зубчики; соєвий соус - 50 мл; винний оцет - 100 мл; сіль, перець за смаком; рослинна олія для обсмажування. Приготування Часник подрібніть ножем або під пресом. Змішайте його з сіллю, перцем, соєвим соусом і винним оцтом. М'ясо помийте, наріжте пластинами і добре відбийте, а потім залийте маринадом з соусу, винного оцту. Залиште м'ясо маринуватися хоча б на 30 хвилин, ще краще, якщо воно постоїть кілька годин.
Кожен шматочок м'яса умочіть у збите яйце і обсмажте в мультиварці на режимі «Духовка» з обох сторін поки м'ясо не підрум'яниться. Потім, щоб м'ясо вийшло ніжним і м'яким, складіть його в чашу мультиварки і виставте режим «Мультиповар» на 5 хвилин при 100 градусах. Ось і все, ваше м'ясо готове.
Свинячі відбивні в мультиварці
Принадність приготування відбивних зі свинини в мультиварці не тільки в тому, які вони виходять на смак, але і в тому, що вам не потрібно турбуватися про бризках жиру по всій плиті.
Інгредієнти: свинина - 05 кг; масло рослинне - 2 ст. ложки; гірчиця - 1 ст. ложка; сіль, перець за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо пластинами, відбиваємо, солимо, перчимо і змащуємо маслом і гірчицею. Включаємо режим «Випічка», наливаємо масло в каструлю і чекаємо, коли воно добре нагріється. Потім кладемо м'ясо, накриваємо кришкою і хвилин через 8-9 перевертаємо. Готуємо ще 8-9 хвилин і насолоджуємося відбивною з хрусткою скоринкою.
Курячі відбивні в мультиварці
Інгредієнти: куряче філе - 400 г; яйце - 1 шт.; панірувальні сухарі - 50 г; сіль, перець. Приготування Куряче філе моєму і відбиваємо, тільки не дуже сильно. Солимо і перчимо за смаком. Потім збиваємо яйце і при бажанні до нього теж додаємо сіль і перець. Шматочки філе мачає в яйці, потім в сухарях і смажимо в мультиварці на режимі «Суп/пара» з двох сторін до готовності і утворення золотистої скоринки.