Мультиварка допоможе навіть молодий, невмілої хазяєчці приготувати смачні й непрості страви, в числі яких, наприклад, свинина. У цій статті ми допоможемо розібратися досвідченим, і не дуже, господиням з тим, як приготувати свинину в мультиварці.
Смажена свинина в мультиварці
Слід запам'ятати, що цього зажареного м'яса із хрусткою скоринкою в мультиварці не приготувати, тобто свинина, звичайно, підрум'янитися, але хрустіти не буде, так що не забувайте про це і за дарма не перетримуйте м'ясо. У цьому рецепті ми розповімо про те, як приготувати справжній стейк в мультиварці.
Інгредієнти: свинячий стейк - 200 г; рослинне масло - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; часник - 1 зубчик. Приготування Для початку готуємо м'ясо: миємо, сушимо і приправляємо наш стейк. В гущавину мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо режим «Смаження» або «Випічка» і починаємо готувати м'ясо: 200 грамового стейка досить 5 хвилин з кожного боку, під закритою кришкою.
Свинина в мультиварці буде ще ситніше, якщо гарніром виступить смажена картопля, полита соусом барбекю. А для тих, що худнуть відмінним акомпанементом до страви послужить легкий овочевий гарнір або салат.
Свинина на пару в мультиварці
Як би дивно це не звучало, але свинина насправді досить корисне і дієтичне м'ясо, тому намагаючись урізноманітнити свій раціон, не забудьте про рецепті свинячих котлет на пару.
Інгредієнти: свиняча вирізка - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яйце - 1 шт.; печериці - 100 г; хліб пшеничний - 80 г; молоко - 50 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Відокремлений від кірки м'якуш білого хліба замочуємо в молоці або вершках, а потім пропускаємо через м'ясорубку разом з вирізкою, цибулею і грибами. У фарш додаємо спеції і яйце, щоб котлети вийшли більш соковитими можна також покласти 50 г м'якого вершкового масла.
У чашу мультиварки наливаємо 2 літри води, а сформовані котлетки викладаємо в контейнер для варіння на пару. Закриваємо кришкою і готуємо «На пару» до звукового сигналу. Ніжні парові котлетки відмінно доповнить картопляне пюре.
Печеня з свинини в мультиварці
Німецька кухня радує нас своїм традиційним новорічним стравою - свининою в пиві. У цьому рецепті ми теж надихнулися західноєвропейськими рецептами і вирішили розповісти вам про те, як приготувати жарке з свинини на пиві в мультиварці.
Інгредієнти: свинина (шийна частина) - 500 г; пиво світле - 300 г; цибулина - 1 шт.; часник - 3 зубчики; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо нарізану цибулю і часник в режимі «Випічка» близько 7 хвилин, а після закладаємо нарізану кубиками свинину і «випікаємо» ще 5 хвилин. Тепер настав час додати пиво, спеції і готувати ще 40 хвилин із закритою кришкою, знявши паровий клапан(!).
Якщо ви не любите пиво, то можете сміливо замінити його такою ж кількістю води, бульйону або білого вина. Класичний гарнір до печені зі свинини - тушкована картопля.
Свинина в фользі в мультиварці
Інгредієнти: свинина - 500 г; помідори - 2 шт.; сир - 100 г; часник - 5 зубчиків; сіль, перець. Приготування Свинячу вирізку надрізаємо поперек на 2/3 кожні 3 сантиметри. У надрізи втираємо спеції і туди ж закладаємо кружечки помідорів і сиру. У кожен надріз можна також покласти улюблені трави: базилік, чебрець або петрушку. Щільно запаковуємо вирізку у фольгу. Приготування свинини в мультиварці займе 1 годину в режимі «Випічка». Готову страву ріжеться на порційні шматки і подається з овочевим гарніром і томатним соусом. Приємного апетиту!