Вернуться назад Распечатать

Свинина в мультиварці

Свинина в мультиварці
Мультиварка допоможе навіть молодий, невмілої хазяєчці приготувати смачні й непрості страви, в числі яких, наприклад, свинина. У цій статті ми допоможемо розібратися досвідченим, і не дуже, господиням з тим, як приготувати свинину в мультиварці.

Смажена свинина в мультиварці


Слід запам'ятати, що цього зажареного м'яса із хрусткою скоринкою в мультиварці не приготувати, тобто свинина, звичайно, підрум'янитися, але хрустіти не буде, так що не забувайте про це і за дарма не перетримуйте м'ясо. У цьому рецепті ми розповімо про те, як приготувати справжній стейк в мультиварці.
Інгредієнти:

  • свинячий стейк - 200 г;

  • рослинне масло - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Для початку готуємо м'ясо: миємо, сушимо і приправляємо наш стейк. В гущавину мультиварки наливаємо рослинне масло, вибираємо режим «Смаження» або «Випічка» і починаємо готувати м'ясо: 200 грамового стейка досить 5 хвилин з кожного боку, під закритою кришкою.
    Свинина в мультиварці буде ще ситніше, якщо гарніром виступить смажена картопля, полита соусом барбекю. А для тих, що худнуть відмінним акомпанементом до страви послужить легкий овочевий гарнір або салат.

    Свинина на пару в мультиварці


    Як би дивно це не звучало, але свинина насправді досить корисне і дієтичне м'ясо, тому намагаючись урізноманітнити свій раціон, не забудьте про рецепті свинячих котлет на пару.
    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • печериці - 100 г;

  • хліб пшеничний - 80 г;

  • молоко - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Відокремлений від кірки м'якуш білого хліба замочуємо в молоці або вершках, а потім пропускаємо через м'ясорубку разом з вирізкою, цибулею і грибами. У фарш додаємо спеції і яйце, щоб котлети вийшли більш соковитими можна також покласти 50 г м'якого вершкового масла.
    У чашу мультиварки наливаємо 2 літри води, а сформовані котлетки викладаємо в контейнер для варіння на пару. Закриваємо кришкою і готуємо «На пару» до звукового сигналу. Ніжні парові котлетки відмінно доповнить картопляне пюре.

    Печеня з свинини в мультиварці


    Німецька кухня радує нас своїм традиційним новорічним стравою - свининою в пиві. У цьому рецепті ми теж надихнулися західноєвропейськими рецептами і вирішили розповісти вам про те, як приготувати жарке з свинини на пиві в мультиварці.
    Інгредієнти:

  • свинина (шийна частина) - 500 г;

  • пиво світле - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо нарізану цибулю і часник в режимі «Випічка» близько 7 хвилин, а після закладаємо нарізану кубиками свинину і «випікаємо» ще 5 хвилин. Тепер настав час додати пиво, спеції і готувати ще 40 хвилин із закритою кришкою, знявши паровий клапан(!).
    Якщо ви не любите пиво, то можете сміливо замінити його такою ж кількістю води, бульйону або білого вина. Класичний гарнір до печені зі свинини - тушкована картопля.

    Свинина в фользі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • свинина - 500 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • сир - 100 г;
  • Свинина в мультиварці

  • часник - 5 зубчиків;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Свинячу вирізку надрізаємо поперек на 2/3 кожні 3 сантиметри. У надрізи втираємо спеції і туди ж закладаємо кружечки помідорів і сиру. У кожен надріз можна також покласти улюблені трави: базилік, чебрець або петрушку. Щільно запаковуємо вирізку у фольгу. Приготування свинини в мультиварці займе 1 годину в режимі «Випічка». Готову страву ріжеться на порційні шматки і подається з овочевим гарніром і томатним соусом. Приємного апетиту!