Вуха - дуже смачний і легкий рибний супчик, відмінний варіант швидкого обіду. Особливо якщо ви тільки вчора засмажили рибу, а від неї залишилася голова та трохи м'яса, то потрібно обов'язково що-небудь з них приготувати. Ну не викидати ж!
Улюблений багатьма рибний суп можна з успіхом зварити не тільки на багатті, але і вдома у своїй мультиварці. Вуха в мультиварці вариться дуже швидко і просто. А як саме зварити юшку в мультиварці і, який режим вибрати, розглянемо прямо зараз.
Юшка з сьомги в мультиварці
Інгредієнти: сьомга (голова і філе) - 400 г; картопля - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вода - 4 ст.; морква - 1 шт.; лимон - 1 зубчик; сіль, чорний мелений перець, лавровий лист - за смаком. Приготування Отже, давайте розглянемо з вами як приготувати юшку в мультиварці? Для початку беремо чашу мультиварки і наливаємо туди води. Потім солимо за смаком, кладемо шматочки риби і часточку лимона. Лимон нам потрібен для того, щоб при варінні у риби не з'явилося неприємного запаху. Ставимо в чашу мультиварки і виставляємо режим «Гасіння» приблизно на 35 хвилин (в залежності від моделі мультиварки).
Цим часом чистимо картоплю, моркву, цибулю й ріжемо дрібними кубиками. По закінченню часу додаємо порізані овочі в бульйон, солимо, перчимо за смаком і кладемо лавровий лист. Знову ставимо в чашу мультиварки ще на 30 хвилин, але вже на режим «Варка на пару». Ось в принципі і весь рецепт приготування юшки в мультиварці.
Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо вуха дрібно посіченою свіжої зеленню і подаємо до столу. Якщо хочете, щоб суп вийшов більш ніжним, то краще використовувати не сьомгу, а форель. Тоді у вас вийде легка і ароматна юшка з форелі в мультиварці.
Юшка з горбуші в мультиварці
Інгредієнти: філе горбуші - 500 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 2 шт.; помідор - 3 шт.; картопля - 5 шт.; базилік, кріп, петрушка для прикраси; горілка - 1 ст. ложка; пшоно - 05 ст.; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Давайте розглянемо з вами ще один простий, але дуже смачний рецепт того, як зварити юшку в мультиварці. Всі овочі ретельно миємо і висушуємо. Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо тонкою соломкою. Помідори добре подрібнюємо в мисці. Картопля очищаємо від шкірки і ріжемо великими шматками. Філе риби кладемо в чашу мультиварки разом з усіма овочами, солимо і перчимо за смаком. Заливаємо окропом і ставимо в мультиварку. Виставляємо режим «Гасіння» і чекаємо 15 години. У самому кінці додаємо трохи горілки. Перед подачею на стіл кладемо оливкове масло і зелень. Якщо ви хочете приготувати більш ситний обід, то можете разом з овочами покласти ще і пшоно.
Юшка з щуки в мультиварці
Юшка, приготована в мультиварці з щуки - ще один з варіантів швидкого і бесхлопотного супчика.
Інгредієнти: щука - 400 г; картопля - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 1 шт.; зелень - для прикраси; сіль, перець - за смаком. Приготування Щука відмінно підходить для приготування наваристою і запашної юшки.
Отже, нарізаємо рибу на невеликі шматочки і кладемо в чашу мультиварки. Далі до риби кладемо нарізану кубиками очищену картоплю і цілі цибулю і моркву. Чому моркву з цибулею цілі, а не різані, та тому що діти (та й багато дорослі люди) не люблять, коли в супі плаває варена морква з цибулею. Ми їх кладемо для поліпшення і концентрації смаку бульйону, а потім в кінці приготування виймемо.
Заливаємо все інгредієнти гарячою водою, приправляємо сіллю і перцем за смаком і включаємо режим «Суп» приблизно на годину. За 10 хвилин до готовності додаємо в юшку зелень і акуратно виймаємо і моркву з цибулею.