Одним з найсмачніших ласощів з сиру є сирники. Хтось смажить їх, хтось віддає перевагу запікати на деку в духовці. Що варто хорошої господині за кілька хвилин наліпити сирничків? Тим більше, що в недільний ранок хочеться побалувати себе і сім'ю смачненьким сніданком. Але, буває, що при смаженні сирні коржики то пригорять, то недожарятся - є вихід, за допомогою якого ви можете забути про цю проблему. І вихід цей - не що інше, як приготувати сирники в мультиварці. Виходять сирник в ній ідеальними - повністю пропечені, пишні, ніжні, просто тануть у роті. На ароматний запах прокидається вся сім'я і підтягується в кухню. До речі, сирники тим смачніше, чим менше в них борошна, тому пам'ятайте, що більш жирний сирок зажадає більшої кількості борошна, а сухуватий менше.
Сирники в мультиварці на пару
Приготована на пару їжа не тільки корисна, але і не вимагає з вашої сторони особливих зусиль. Сирники навіть перевертати не треба, достатньо встановити потрібний режим і забути на час про кухні. Ми пропонуємо вам спробувати рецепт сирників в мультиварці з використанням саме цієї функції - «На пару».
Інгредієнти: сир - 05 кг; яйце - 1 шт.; цукор - 2 ст. ложки; борошно - 2 ст. ложки; ванілін. Приготування Сир протираємо через сито, додаємо до нього яйце і гарненько вимішуємо. Змішуємо з цукром і ваніліном, додаємо просіяне борошно і замішуємо однорідну масу. У каструлю наливаємо воду до нижньої позначки, встановлюємо ємність для приготування на пару, з сирної маси формуємо сирники і викладаємо їх у каструлю. Встановлюємо режим «Варка на пару» і таймер на 20 хвилин. По закінченні приготування, сирники з сиру в мультиварці повинні трохи відстоятися, і можете подавати страву на стіл. Навіть, якщо ваші діти не люблять вживати сирок в чистому вигляді, від гарячих і ароматних сирничків вони вже точно не відмовляться!
Сирні сирники в мультиварці
Тим, хто віддає перевагу традиційно підрум'янені сирні коржики, пропонуємо приготувати їх в режимі «Випічка», щоб отримати апетитну золотисту скориночку.
Інгредієнти: сир - 02 кг; борошно - 1 ст. ложки; яйце - 1 шт.; ванілін; цукор - 1 ст. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Гарненько перетираємо сир з цукром і яйцем, додаємо просіяне борошно, ванілін і замішуємо сирну масу. На присипаний борошном стіл викладаємо тісто, викочуємо «ковбаску» і нарізаємо ножем кружечки. Кожен кружечок катаємо в колобок, трохи приплюснем і формуємо сирник. Наливаємо в каструлю кілька ложок рослинного масла, нагріваємо її, закладаємо сформовані коржі і готуємо сирники в мультиварці на режимі «Випічка» по 15 хвилин з кожної сторони.
При подачі на стіл сирник можна посипати цукровою пудрою, полити сметаною, медом або варенням.
Сирники з бананом в мультиварці
З сиром поєднується дуже велику кількість продуктів: морквину, яблука, вишня, груша, гарбуз, ізюм, курага і, звичайно, банани. Овочі і фрукти можна додавати до сирної маси натертими на тертці, сухофрукти - цілком, або порізаними шматочками. Виходить вже не скромне кисломолочне страву, а по-справжньому дивовижно смачний десерт, який із задоволенням з'їдять абсолютно всі домочадці.
Для приготування сирників з бананами додайте в сирну масу протертий бананчик або два, яйця, цукор і борошно. Подальший спосіб приготування на пару або в режимі «Випічка», вибираєте на свій смак.