Одним з найбільш корисних і дієтичних сортів м'яса є індичка. В ньому мало холестерину, воно легко засвоюється і перетравлюється. М'ясо цієї птиці володіє ніжним смаком, але дуже важливо правильно приготувати його, не пересушити. Щоб зберегти всі корисні властивості цього продукту, його краще відварювати, тушкувати або запікати. Ми розповімо вам про приготуванні індички в мультиварці.
Гомілка індички в мультиварці в часниково-соєвому маринаді
Рецепт приготування гомілок індички в мультиварці надзвичайно простий, займає мінімум часу і зусиль, а страва виходить смачне, соковите і поживне.
Інгредієнти: гомілка індички - 2 шт.; олія соняшникова - 5 ст. ложок; соус соєвий - 70 г; часник - 3 зубчики; чорний мелений перець - за смаком. Приготування Отже, для маринаду видавлюємо часник через прес, додаємо олію, соєвий соус, спеції, гарненько вимішуємо. Якщо соєвий соус солоний, то додатково можна не підсолювати. Гомілки гарненько мачає в маринад і залишаємо в холодному місці. Чим довше м'ясо буде маринуватися, тим насиченішим буде смак готової страви. Далі вкладаємо гомілки в ємність мультиварки, заливаємо залишками соусу і в режимі «Випічка» готуємо протягом години.
Стегно індички з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: стегно індички - 1 шт.; картопля - 13 кг; майонез - 3 ст. ложки; гірчиця - 1 ч. ложка; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Стегно індички натираємо сіллю, перцем, змащуємо сумішшю майонезу з гірчицею. Залишаємо маринуватися на ніч. Картоплю розрізаємо навпіл або залишаємо цілою, якщо не великий, солимо. У чашу мультиварки укладаємо стегно, а навколо кладемо картоплю. Ставимо таймер на 1 годину 20 хвилин в режимі «Випічка». За цим рецептом можна готувати і ніжки індички в мультиварці.