Індичка менш популярна птах в кулінарії, ніж курка, але при цьому, не менш смачна і корисна, а якщо на кухні є мультиварка, готувати її дуже легко. Рецептів приготування індички в мультиварці є безліч, і ми пропонуємо деякі з них.
Індичка в мультиварці з картоплею
Індичка, приготована з картоплею в мультиварці, забезпечить вас готовим основною стравою і гарніром.
Інгредієнти: індичка - 1-15 кг; картопля - 1 кг; корінь петрушки сушений; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець за смаком; вода, бульйон. Приготування Індичку розділіть на порційні шматки, картопля очистіть і наріжте кубиками. Викладіть в каструлю частини індички, на них нарізану картоплю і посипте все сіллю, перцем і, при бажанні, улюбленими спеціями. Додайте лавровий лист і корінь петрушки.
Кип'яченою водою залийте м'ясо з картоплею, так щоб вода трохи не доходила до верху картоплі. Виставте режим «Гасіння» і готуйте приблизно 2 години, за півгодини до закінчення приготування гарненько все перемішайте.
Зверніть увагу, що якщо до цього рецепту додати гриби, то у вас вийде смачна індичка з грибами і картоплею в мультиварці.
Індичка з овочами в мультиварці
Коли ми готуємо індичку в мультиварці з овочами, то інгредієнти підбираємо по своєму смаку. Тобто овочі можна взяти різні, які ви любите, а якщо немає часу або бажання їх чистити і різати, то просто беремо заморожені овочеві суміші.
Інгредієнти: індичка - 1-15 кг; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; кабачок - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; помідори - 2 шт.; сіль, перець за смаком; олія рослинна; зелень. Приготування Цілу індичку помийте і розділіть на порційні частини. Цибулю і моркву очистити. Цибулю наріжте півкільцями, моркву - не дуже дрібними кубиками. Кабачок (якщо він молодий чистити не треба) просто наріжте кружечками або крупними кубиками. Морква і перець теж наріжте так, як вам більше подобається.
Потім налийте на дно чаші мультиварки рослинне масло, викладіть цибулю, потім шматочки індички, а далі овочі в будь-якому порядку, але верхній шар краще зробити з помідор. Укладаючи овочі і м'ясо, соліть і перчіть їх за бажанням. Закрийте кришкою, виберіть програму «Гасіння» або «Суп» (залежить від моделі мультиварки) і готуйте індичку з овочами протягом години. При подачі на стіл посипте свіжою зеленню петрушки.
Плов з індички в мультиварці
Інгредієнти: індичка - 800 г; рис - 700 г; масло рослинне - 100 мл; сіль - 1 ст. ложка; цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; часник - 2 головки; приправа до плову - 1 ч. ложка. Приготування Індичку ділимо на шматки, моркву шаткуємо великою соломкою, цибулю ріжемо. М'ясо обсмажуємо до золотавої скоринки. Потім відправляємо до нього цибулю і смажимо до готовності, потім кладемо моркву, сіль, приправу, вливаємо трохи гарячої води і тушкуємо 20 хвилин.
Все це перекладаємо в каструлю, додаємо добре промитий рис і рівномірно розподіляємо його по розміру чаші. Рис поміщаємо неочищені зубчики часнику і заливаємо кип'яченою водою, щоб вона була на 1-2 см вище рису. Виставляємо режим «Плов» на годину, а перед вживанням добре перемішуємо.
Печеня з індички в мультиварці
Інгредієнти: картопля - 500 г; індичка - 800 г; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; помідори - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; сіль, перець; томатна паста - 2 ст. ложки; сметана - 2-3 ст. ложки. Приготування М'ясо розділіть на шматки і помийте. Картоплю наріжте кружальцями і частина його складіть у каструлю. Посоліть, зверху викладіть м'ясо, його теж посоліть і поперчіть. Потім покладіть нарізані цибулю, помідори, перець і томатну пасту. Потім знову картоплю і знову посоліть.
Виставте режим «Випічка» і готуйте близько 2 годин. Перед закінченням приготування додайте сметану. Після виключення залиште спекотне потомитися на півгодини.