Вернуться назад Распечатать

Гречаний суп в мультиварці

Гречаний суп в мультиварці
А ви знаєте, що суп можна приготувати не тільки в каструльці на плиті, але і в мультиварці? Тим більше він виходить більш ароматним і наваристим, але в теж час зберігає всі свої корисні властивості. Гречаний суп відноситься до числа низькокалорійних, але дуже ситні і корисних перших страв. У поєднанні з домашніми сухариками, суп з гречаної крупи, приготований в мультиварці, виходить дивовижно шалено смачним і ароматним! Не вірите? Тоді спробуйте приготувати на обід дане блюдо і ви не зможете відірватися від цієї смакоти!

Суп з гречкою в мультиварці


Інгредієнти:

  • свинячі або яловичі реберця - 350 г;

  • картопля - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • вода - 2 л;

  • сіль, приправи для супу - за смаком.


  • Приготування
    Як же приготувати суп з гречкою в мультиварці? Для початку беремо свинячі або яловичі реберця, ретельно промиваємо холодною водою і ріжемо невеликими порційними шматочками. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, кладемо порізане м'ясо, заливаємо холодною кип'яченою водою і ставимо в мультиварку, включаючи режим «Гасіння». Варимо бульйон приблизно 50 хвилин. Цим часом чистимо картоплю, цибулю і моркву. Картоплю нарізаємо соломкою, цибулю дрібно шаткуємо, а моркву тремо на крупній тертці. Після сигналу готовності мультиварки, додаємо в бульйон овочі і промиту заздалегідь гречку. Солимо, приправляємо спеціями за смаком і виставляємо режим «Гасіння» на 15 години. Готовий смачний гречаний суп подаємо гарячим з зеленню і сметаною.

    Суп з гречкою і грибами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • вода - 2 л;

  • свіжі печериці - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • картопля - 200 г;

  • гречана крупа - 1 склянка;

  • рослинна олія;

  • сметана і зелень - для прикраси;
  • Гречаний суп в мультиварці

  • сіль, перець горошком, лавровий лист - за смаком.


  • Приготування
    Беремо чашу мультиварки, наливаємо воду і ставимо режим «Гасіння» приблизно на 25 хвилин. Поки вода закипає, ми з вами готуємо обжарку. Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і підсмажити його на олії. Потім додаємо порізані пластинами гриби і терту на крупній тертці моркву. Трохи обсмажуємо і кладемо дрібно порізану помідорки. Картоплю чистимо, ріжемо соломкою і кладемо в чашу мультиварки разом з гречкою. Виставляємо режим «Гасіння», готуємо 10 хвилин, потім додаємо обжарку, солимо, перчимо за смаком і довариваем на цьому ж режимі до повної готовності. Ось так просто і швидко ви отримуєте гречаний суп в мультиварці! Приємного апетиту!