Вінегрет - класичний російський овочевий салат, який відмінно підходить як до пишного святкового столу, так і до скромної вечері. Звичайні складові вінегрету: картопля, морква, буряк, солоні огірки, квашена капуста і цибуля, причому перші три інгредієнти легко і зручно готувати з допомогою мультиварки. Кухонні помічниця здатна скоротити час приготування сложносоставного салату до 30 хвилин. Як приготувати вінегрет в мультиварці і тим самим заощадити час ми розповімо вам в цій статті.
Вінегрет в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: буряк - 2 шт.; морква - 1 шт.; цибуля зелена - 1 пучок; картопля - 2 шт.; огірок солоний - 2 шт.; квашена капуста - 100 р. Для заправки:
оцет (3%) - 1 ст. ложка; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування У чашу мультиварки заливаємо 5 мультистаканов води і розігріваємо їх (для економії часу можна залити вже підігріту воду). Поки вода гріється нарізаємо ті овочі, які потребують приготування: буряк, моркву і картоплю подрібнюються кубиками і викладаються шарами в посуд для варіння на пару. Тепер настав час акуратно завантажити ємність в саму пароварку і залишити овочі готуватися 30 хвилин в режимі «На пару».
Поки мультиварка працює, ми теж не розслабляємося, а готуємо інші продукти: нарізаємо зелену цибулю і солоні огірки, робимо заправку з солі, масла і 3% оцту. Готові овочі остуджуємо і змішуємо соліннями, поливаємо салат заправкою і прикрашаємо зеленою цибулею.
Швидко підготувати овочі до смачного вінегрету можна також за допомогою інших кухонних помічників: пароварки, аэрогриля або мікрохвильовій печі.
Вінегрет в пароварці
Інгредієнти: буряк - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 2 шт.; огірок солоний - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; зелений горошок - 6 ст. ложок. Для заправки:
масло рослинне - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Буряк миємо, чистимо і нарізаємо кубиками. Підготовлений коренеплід закладаємо в нижню чашу пароварки і залишаємо готуватися 45 хвилин. Аналогічним чином чинимо з картоплею та морквою, їх необхідно викласти у верхню чашу пароварки за 25 хвилин до готовності буряків. Традиційно готуємо соління, а ріпчаста цибуля довільно подрібнюємо і обдаємо окропом. Пропарені овочі поливаємо олією, солимо, змішуємо з іншими інгредієнтами і заправляємо лимонним соком.
Вінегрет в аерогрилі
Інгредієнти: буряк - 2 шт.; картопля - 2 шт.; морква - 2 шт.; свіжий огірок - 2 шт.; яйця - 3 шт.; зелена цибуля - 1 пучок. Для заправки:
соняшникова олія - 2 ст. ложки; кунжутне масло - 1 ч. ложка; сіль - за смаком. Приготування Коренеплоди чистимо, миємо, нарізаємо кубиками і закладаємо в рукав для запікання попередньо вливши туди 2 ст. ложки води. Запаковані овочі готуються на аерогрилі 1 год, при температурі 260 градусів і високого ступеня охолодження.
Через годину плівку розрізаємо, овочі охолодити, змішати з горошком, цибулею і нарізаним огірком і заправляємо сумішшю олії та солі.
При бажанні салат можна прикрасити звареними круто яйцями.
За аналогічним рецептом вінегрет можна приготувати і в мікрохвильовці: рукав для запікання наповнюємо нарізаним коренеплодами і залишаємо готуватися при потужності 750 Вт на 15-20 хвилин.
До такого вінегрету відмінно підійде заправка з лимонного соку з рафінованою олією (1:2), запашним перцем і сіллю. Як доповнення до овочевих інгредієнтів у вінегреті кладуть нарізане філе оселедця, яке попередньо вимочують у молоці для змиття надлишків солі. Смачного вам вінегрету і приємного апетиту!