М'ясо індички надзвичайно корисне, дієтичне і легкозасвоювана, проте зважаючи на своїй низькій калорійності така ніжна частина птахи, як філе часом виходить занадто сухий або навпаки недоготовленой. Щоб бути впевненою в якості подається страви, для його приготування найлегше скористатися кухонними помічниками, які зроблять за вас найскладнішу роботу. Однією з таких помічників є мультиварка, в якій навіть таке непросто страву, як філе індички можна приготувати граючись. Тонкощі технології приготування філе індички та смачні рецепти приготування в мультиварці ви зможете знайти в цій статті.
Філе індички фаршироване, запечене в мультиварці
Урізноманітнити дієтичне меню можна, приготувавши філе індички фаршироване в мультиварці. Шматочок рулету з ніжного м'яса можна покласти на бутерброд, або подати в якості основного блюда в дуеті з улюбленим соусом.
Інгредієнти: філе індички - 500 г; яйця - 2 шт.; кабачок - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сир твердий - 60 г; масло вершкове - 1 ст. ложка; петрушка - 1 пучок; бульйон (або вода) - 1 стакан; біле сухе вино - 1/2 ст.; сіль, перець. Приготування В шматочку індичого філе невеликим гострим ножем прорізаємо кишеня для начинки, саме філе повинно бути не дуже товстим, тому якщо вам дістався занадто великий шматок - відбийте його перед приготуванням.
Для начинки кишені відварюємо круто два курячих яйця. Петрушку, кабачок, часник і сир подрібнюємо у блендері змішуємо з одним крошеним вареним яйцем. Закладаємо начинку в кишеню і прямо на подушку з начинки укладаємо друге куряче яйце цілком, попередньо очистивши його. Не забуваємо гарненько приправити «кишеню» зовні і всередині.
Приготування філе індички в мультиварці йде в 2 етапи: на першому етапі «кишеню» обсмажуємо на вершковому маслі в режимі «Смаження» або «Випічка» до золотистого кольору, а на другому можна залити наше філе вином і бульйоном і готувати в режимі «Випічка» або «Гасіння», час встановлюється автоматично.
Філе індички з фісташками в мультиварці
Інгредієнти: філе індички - 1 кг; фісташки - 100 г; чебрець сушений - 1 ч. ложка; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Філе індички миємо й обсушуємо. У невеликій мисці змішуємо оливкова олія, сіль, перець, сушений чебрець, змащуємо маринадом індичку і залишаємо мінімум на 5 годин у холодильнику (в ідеалі - кілька діб).
Мариноване філе шпигуємо смаженими фісташками, засовуючи горішки в прорізи на м'ясі, зроблені за допомогою невеликого ножа. Тепер можна відправити індичку готуватися в режимі «Випічка» на автоматично виставлене час (зазвичай це близько 1-15 годин).
Смак готового м'яса відмінно розкриє журавлинний соус, який легко приготувати з жмені журавлини, товченої з чайною ложкою цукру і пучкою перцю. Пюрированние ягоди заливають 3-4 столовими ложками води і варять до загусання.
Грудка індички в мультиварці
Грудка індички зазвичай продається разом з шкірою, яка може стати в нагоді нам у кулінарних експериментах. Наприклад, спробуйте приготувати філе індички з ароматною гірчичною скоринкою в мультиварці.
Інгредієнти: філе індички (з шкірою) - 500 г; гірчиця європейська - 1 ч. ложка; гірчиця діжонська - 1 ст. ложка; суміш спецій «Прованські трави» - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Секрет приготування гарної скоринки в мультиварці - попередня обжарювання на звичайній сковороді.
Отже, для початку готуємо гірчичну суміш, з'єднавши її з травами і спеціями. Цією сумішшю необхідно протерти всю грудку, і в особливості суху (!) шкірку. Філе індички можна залишити маринуватися, але в експрес варіанті рецепта, можна відразу перейти до приготування: індичку обсмажуємо шкіркою вниз на сковороді, вогонь невеликий, невелика кількість вершкового масла не зашкодить. Після того, як скоринка початку підрум'янюватися - грудку можна перекласти в каструлю. Режим готування «Випічка», час - 1 година. Готова грудка хороша з будь-яким соусом, а подавати її варто до легких овочевих гарнірів. Приємного апетиту!