Вернуться назад Распечатать

Філе індички в мультиварці

Філе індички в мультиварці
М'ясо індички надзвичайно корисне, дієтичне і легкозасвоювана, проте зважаючи на своїй низькій калорійності така ніжна частина птахи, як філе часом виходить занадто сухий або навпаки недоготовленой. Щоб бути впевненою в якості подається страви, для його приготування найлегше скористатися кухонними помічниками, які зроблять за вас найскладнішу роботу. Однією з таких помічників є мультиварка, в якій навіть таке непросто страву, як філе індички можна приготувати граючись. Тонкощі технології приготування філе індички та смачні рецепти приготування в мультиварці ви зможете знайти в цій статті.

Філе індички фаршироване, запечене в мультиварці


Урізноманітнити дієтичне меню можна, приготувавши філе індички фаршироване в мультиварці. Шматочок рулету з ніжного м'яса можна покласти на бутерброд, або подати в якості основного блюда в дуеті з улюбленим соусом.
Інгредієнти:

  • філе індички - 500 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • сир твердий - 60 г;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1 пучок;

  • бульйон (або вода) - 1 стакан;

  • біле сухе вино - 1/2 ст.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    В шматочку індичого філе невеликим гострим ножем прорізаємо кишеня для начинки, саме філе повинно бути не дуже товстим, тому якщо вам дістався занадто великий шматок - відбийте його перед приготуванням.
    Для начинки кишені відварюємо круто два курячих яйця. Петрушку, кабачок, часник і сир подрібнюємо у блендері змішуємо з одним крошеним вареним яйцем. Закладаємо начинку в кишеню і прямо на подушку з начинки укладаємо друге куряче яйце цілком, попередньо очистивши його. Не забуваємо гарненько приправити «кишеню» зовні і всередині.
    Приготування філе індички в мультиварці йде в 2 етапи: на першому етапі «кишеню» обсмажуємо на вершковому маслі в режимі «Смаження» або «Випічка» до золотистого кольору, а на другому можна залити наше філе вином і бульйоном і готувати в режимі «Випічка» або «Гасіння», час встановлюється автоматично.

    Філе індички з фісташками в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе індички - 1 кг;

  • фісташки - 100 г;

  • чебрець сушений - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Філе індички миємо й обсушуємо. У невеликій мисці змішуємо оливкова олія, сіль, перець, сушений чебрець, змащуємо маринадом індичку і залишаємо мінімум на 5 годин у холодильнику (в ідеалі - кілька діб).
    Мариноване філе шпигуємо смаженими фісташками, засовуючи горішки в прорізи на м'ясі, зроблені за допомогою невеликого ножа. Тепер можна відправити індичку готуватися в режимі «Випічка» на автоматично виставлене час (зазвичай це близько 1-15 годин).
    Смак готового м'яса відмінно розкриє журавлинний соус, який легко приготувати з жмені журавлини, товченої з чайною ложкою цукру і пучкою перцю. Пюрированние ягоди заливають 3-4 столовими ложками води і варять до загусання.

    Грудка індички в мультиварці


    Грудка індички зазвичай продається разом з шкірою, яка може стати в нагоді нам у кулінарних експериментах. Наприклад, спробуйте приготувати філе індички з ароматною гірчичною скоринкою в мультиварці.
    Інгредієнти:

  • філе індички (з шкірою) - 500 г;

  • гірчиця європейська - 1 ч. ложка;

  • гірчиця діжонська - 1 ст. ложка;

  • суміш спецій «Прованські трави» - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Філе індички в мультиварці

    Секрет приготування гарної скоринки в мультиварці - попередня обжарювання на звичайній сковороді.
    Отже, для початку готуємо гірчичну суміш, з'єднавши її з травами і спеціями. Цією сумішшю необхідно протерти всю грудку, і в особливості суху (!) шкірку. Філе індички можна залишити маринуватися, але в експрес варіанті рецепта, можна відразу перейти до приготування: індичку обсмажуємо шкіркою вниз на сковороді, вогонь невеликий, невелика кількість вершкового масла не зашкодить. Після того, як скоринка початку підрум'янюватися - грудку можна перекласти в каструлю. Режим готування «Випічка», час - 1 година. Готова грудка хороша з будь-яким соусом, а подавати її варто до легких овочевих гарнірів. Приємного апетиту!