Креветки вже давно не є заморською дивиною. Все частіше і частіше цей смачний і корисний гість з'являється на нашому столі. Всім відомо, що морепродукти набагато легше засвоюються організмом, ніж м'ясо. Креветки містять безліч мінералів і мікроелементів, а також вітамінів, які необхідні нашому організму. У цій статті ми вам розповімо про приготування креветок в мультиварці.
Як варити креветки в мультиварці?
Інгредієнти: креветки - 300 г; вода - 600 мл; сіль, спеції - за смаком. Приготування Як зварити креветки в мультиварці, щоб вони залишилися соковитими і не розвалилися в процесі варіння? Для цього скористаємося функцією мультиварки «Приготолвение на пару». Викладаємо креветки в чашу мультиварки, призначену для готування на пару. В основну чашу наливаємо воду, додаємо сіль і будь-які спеції, які ви любите. Встановлюємо режим «Варка на пару» і готуємо 10 хвилин. При такій обробці креветки не переваряться і збережуть максимум вітамінів.
Рецепт приготування смажених креветок в мультиварці
Інгредієнти: креветки очищені - 400 г; олія оливкова - 4 ст. ложки; часник - 3 зубчики; сіль, перець - за смаком; зелень кропу - 30 р. Приготування У чашу мультиварки наливаємо оливкову олію, до нього додаємо порізаний часточками часник і в режимі «Випічка» готуємо 3 хвилини. Потім додаємо креветки, сіль, перець, подрібнену зелень кропу і готуємо ще 20 хвилин. Смажені креветки в мультиварці готові.
Креветки в клярі в мультиварці
Інгредієнти: креветки - 15 шт.; мука - 4 ст. ложки; сухе біле вино - 120 мл; яйця - 1 шт. Приготування Для приготування креветок в клярі краще брати або королівські, або тигрові креветки. Головне, щоб вони були великими. Чистимо їх від прожилок, солимо і збризкуємо білим вином. З борошна, яйця і 20 г вина готуємо кляр, солимо його за смаком. У чашу мультиварки наливаємо рослинне масло, виставляємо режим «Випічка», кожну креветку занурюємо в кляр і опускаємо в розігріте масло, готуємо в режимі «Випічка» 5-6 хвилин. Готові креветки виймаємо і складаємо на паперову серветку, щоб скло зайве масло. Відмінні креветки до пива в мультиварці готові.
Королівські креветки в медовому соусі в мультиварці
Інгредієнти: королівські креветки - 1 кг; часник - 2 зубчики; мед - 1 ст. ложка; свіжий імбир - 30 г; оливкова олія - 3 ст. ложки; соєвий соус - 1 ст. ложка. Приготування У чашу мультиварки вливаємо оливкову олію, додаємо пропущений через прес часник, очищений від шкірки і натертий на дрібній тертці імбир, мед, соєвий соус. Кладемо попередньо розморожені креветки. Готуємо в режимі «Гасіння» протягом 20 хвилин. По цьому ж рецепту в мультиварці можна готувати і тигрові креветки.
До речі кажучи, креветки можна готувати не тільки як самостійний продукт, а й включати їх до складу інших страв.
Як приготувати вершковий суп з креветками в мультиварці?
Інгредієнти: картопля - 150 г; креветки - 200 г; часник - 2 зубчики; кукурудза - 50 г; вершки - 500 мл; цибуля (дрібна) - 1 шт.; вершкове масло - 30 г; сіль, перець - за смаком; вода - 1 літр; зелень кропу і петрушки - за смаком. Приготування Картоплю нарізаємо невеликими брусочками, цибулю - дрібними кубиками, часник - тоненькою соломкою. Якщо креветки дрібні залишаємо їх цілими, а якщо великі, то ділимо навпіл. Викладаємо всі інгредієнти в чашу мультиварки, заливаємо вершками, додаємо 1 літр води, вершкове масло і, встановивши режим «Суп», включаємо таймер на 60 хвилин. У готове блюдо додаємо подрібнену зелень кропу і петрушки. Такий суп буде добре поєднуватися з грінками з білого хліба.