Літо - сезон свіжих овочів, багатих на вітаміни, які так і просяться в рагу. Можна, звичайно, готувати його і в зиязикай період, бо сьогодні купити овочі холодну пору року не проблема, але літні кабачки, перець, молода картопля і корисні, і готуються швидко. Переваги приготування овочевого рагу в мультиварці - відсутність великої кількості олії, можна не турбуватися, що страва пригорить, і, навіть, перемішувати не треба, а значить, на виході буде не «каша» з овочів, а красиве апетитне рагу з цільними шматочками помідор, перцю або баклажан.
Рагу з овочів в мультиварці
Для приготування самого простого овочевого рагу досить моркви, цибулі і перцю, далі - додаєте інгредієнти на свій смак. Хтось любить баклажани, хтось-кабачки або горошок, третій за смаком молода стручкова квасоля і кольорова капуста. Овочеве рагу, приготоване за будь-яким рецептом для мультиварки вийде ароматним і смачним, адже склад продуктів визначається, орієнтуючись лише на свій власний смак.
Ну, а щоб у вас не залишилося питання: «Як приготувати рагу в мультиварці», дамо вам кілька порад:
приготування овочевого рагу в мультиварці не вимагає великої кількості рослинного масла, так як овочі, особливо помідори, в процесі гасіння виділяють багато власного соку; якщо соку виділилося все-таки замало, то додайте в чашу трохи кип'яченої води; перемішувати страву найкраще вже перед подачею на стіл, тоді овочі збережуть свій зовнішній вигляд; якщо додати в рагу ложечку сметани, то страва вийде більш жирним і наваристим; рідку складову від рагу можете з легкістю використовувати для соусу до м'яса або підливи до гарніру. Рагу з кабачків в мультиварці
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; помідори - 2-3 шт.; цибуля - 1 шт.; перець солодкий - 2 шт.; морква - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; масло рослинне - 1 ст. ложка. Приготування Всі овочі чистимо від шкірки, перець очищаємо ще й від насіння, потім приступаємо до нарізування. Кабачки, моркву і помідори - кубиками, цибулю і перець - півкільцями. У мультиварочную чашу закладаємо всі овочі, додаємо сіль, перець, спеції, наливаємо олію, закриваємо кришку мультиварки і виставляємо режим «Гасіння». Час для приготування рагу з кабачків - не більше години, так як літні овочі готуються досить швидко.
Картопляне рагу в мультиварці
Що може бути краще, ніж швидкий і легкий спосіб ситно і смачно нагодувати сім'ю? Додавши до улюблених овочів картоплю, ми, тим самим, зробимо овочеве рагу в мультиварці більш ситним, наваристим і поживним. Можете подати до нього м'ясо або рибу, а можете влаштувати вегетаріанський обід.
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; перець солодкий - 2 шт.; часник - 2-3 зубчики; масло рослинне - 1 ст. ложка; морква - 2 шт.; кабачки - 2 шт.; помідори - 2-3 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування овочевого рагу в мультиварці, спочатку гарненько вимиємо всі овочі і очистимо їх від шкірки. Потім, картопля, помідори і кабачки нарізаємо кубиками, перець і моркву - кружечками. Тепер закладаємо в чашу мультиварки овочі в такій послідовності: картопля, морква, перець, кабачки і моркву. Між ними розміщуємо зубчики часнику, солимо, насипати приправи і зверху поливаємо рослинним маслом. Встановлюємо режим «Випічка» і таймер на 30 хвилин. Орієнтуйтеся по готовності страви, можливо, час приготування доведеться збільшити ще хвилин на 10-15.