Вернуться назад Распечатать

Овочеве рагу в мультиварці

Овочеве рагу в мультиварці
Літо - сезон свіжих овочів, багатих на вітаміни, які так і просяться в рагу. Можна, звичайно, готувати його і в зиязикай період, бо сьогодні купити овочі холодну пору року не проблема, але літні кабачки, перець, молода картопля і корисні, і готуються швидко. Переваги приготування овочевого рагу в мультиварці - відсутність великої кількості олії, можна не турбуватися, що страва пригорить, і, навіть, перемішувати не треба, а значить, на виході буде не «каша» з овочів, а красиве апетитне рагу з цільними шматочками помідор, перцю або баклажан.

Рагу з овочів в мультиварці


Для приготування самого простого овочевого рагу досить моркви, цибулі і перцю, далі - додаєте інгредієнти на свій смак. Хтось любить баклажани, хтось-кабачки або горошок, третій за смаком молода стручкова квасоля і кольорова капуста. Овочеве рагу, приготоване за будь-яким рецептом для мультиварки вийде ароматним і смачним, адже склад продуктів визначається, орієнтуючись лише на свій власний смак.
Ну, а щоб у вас не залишилося питання: «Як приготувати рагу в мультиварці», дамо вам кілька порад:

  • приготування овочевого рагу в мультиварці не вимагає великої кількості рослинного масла, так як овочі, особливо помідори, в процесі гасіння виділяють багато власного соку;

  • якщо соку виділилося все-таки замало, то додайте в чашу трохи кип'яченої води;

  • перемішувати страву найкраще вже перед подачею на стіл, тоді овочі збережуть свій зовнішній вигляд;

  • якщо додати в рагу ложечку сметани, то страва вийде більш жирним і наваристим;

  • рідку складову від рагу можете з легкістю використовувати для соусу до м'яса або підливи до гарніру.



  • Рагу з кабачків в мультиварці



    Інгредієнти:


  • кабачки - 2 шт.;

  • помідори - 2-3 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • перець солодкий - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка.



  • Приготування

    Всі овочі чистимо від шкірки, перець очищаємо ще й від насіння, потім приступаємо до нарізування. Кабачки, моркву і помідори - кубиками, цибулю і перець - півкільцями. У мультиварочную чашу закладаємо всі овочі, додаємо сіль, перець, спеції, наливаємо олію, закриваємо кришку мультиварки і виставляємо режим «Гасіння». Час для приготування рагу з кабачків - не більше години, так як літні овочі готуються досить швидко.

    Картопляне рагу в мультиварці


    Що може бути краще, ніж швидкий і легкий спосіб ситно і смачно нагодувати сім'ю? Додавши до улюблених овочів картоплю, ми, тим самим, зробимо овочеве рагу в мультиварці більш ситним, наваристим і поживним. Можете подати до нього м'ясо або рибу, а можете влаштувати вегетаріанський обід.

    Інгредієнти:


  • картопля - 5 шт.;

  • перець солодкий - 2 шт.;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • масло рослинне - 1 ст. ложка;

  • морква - 2 шт.;

  • кабачки - 2 шт.;
  • Овочеве рагу в мультиварці

  • помідори - 2-3 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.



  • Приготування

    Для приготування овочевого рагу в мультиварці, спочатку гарненько вимиємо всі овочі і очистимо їх від шкірки. Потім, картопля, помідори і кабачки нарізаємо кубиками, перець і моркву - кружечками. Тепер закладаємо в чашу мультиварки овочі в такій послідовності: картопля, морква, перець, кабачки і моркву. Між ними розміщуємо зубчики часнику, солимо, насипати приправи і зверху поливаємо рослинним маслом. Встановлюємо режим «Випічка» і таймер на 30 хвилин. Орієнтуйтеся по готовності страви, можливо, час приготування доведеться збільшити ще хвилин на 10-15.