Горохове пюре не тільки дуже смачна, але і містить багато корисних мінералів і мікроелементів, необхідних нашому організму. Воно може бути як основним повноцінним другим блюдом, особливо при дотриманні дієти і в пісні дні, так і смачним гарніром до м'ясним блюдом. З гороховим пюре чудово поєднуються свинина, індичка, курятина, яловичина і кролятина.
На жаль, горох - це не той сорт крупи, з якої можна швидко приготувати пюре. Тим більше, якщо ви в результаті хочете отримати смачне, не підгорілі страву, то поспіх тут зовсім ні до чого. Але все-таки вихід є! Приготування горохового пюре в мультиварці, набагато полегшить вам весь процес і значно скоротить час - не треба постійно помішувати, стежити, а можна включити і спокійно займатися іншими справами. Правда, здорово? Тоді давайте обговоримо, як приготувати пюре з гороху в мультиварці.
Рецепт горохового пюре в мультиварці
Інгредієнти: горох сухий - 2 ст.; цибуля ріпчаста - 2 шт.; олія - для смаження; холодна вода - 4 ст.; сіль - за смаком. Приготування Отже, спочатку обсмажуємо дрібно порізану цибулю. Для цього кладемо його в чашу мультиварки, наливаємо трохи олії і виставляємо програму «Випічка» приблизно на 30 хвилин до утворення золотистої скоринки. Поки готується цибулю, займемося горохом. Краще всього вибирати жовтий або мозковий зелений сорт. Промиваємо його гарненько під проточною водою і заливаємо, щоб він трохи набрякли.
Коли цибуля повністю обсмажена, виймаємо його і перекладаємо в пиалку. А горох кладемо в чашу мультиварки, заливаємо водою і ставимо готуватися, виставивши програму "Варка на пару". Після закипання переставляємо режим «Гасіння» і готуємо протягом 50 хвилин. Потім акуратно перелити його у високий стакан і гарненько збиваємо блендером до отримання однорідного пюре. Тепер знову перекладаємо масу в каструлю, додаємо цибулю, сіль за смаком і готуємо на режимі «Гасіння» 30 хвилин. Якщо ж у вас мультиварка фірми Панасонік, то горохове пюре потрібно готувати, виставимо програму «Молочна каша».
Горохове пюре в мультиварці-скороварці
Горохове пюре, приготовлене в мультиварці-скороварці, збереже всі корисні властивості і вийде смачною, ніжною і дивно ароматною.
Інгредієнти: горохова крупа - 1 склянка; морква - 1 шт.; петрушка, кріп для прикраси; часник - 1 зубчик; рослинне масло - 3 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Для приготування горохового пюре в мультиварці-скороварці, горохову крупу бажано гарненько промити і замочити в холодній воді на ніч. Якщо ви забули це зробити заздалегідь або не було часу, то витримайте промитий горох у воді хоча б протягом трьох годин, перш ніж готувати з нього горохове пюре. По закінченню часу, обережно зливаємо всю воду, крупу знову промиваємо, кладемо в чашу мультиварки і заливаємо кип'яченою холодною водою.
Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо приблизно 40 хвилин. Цим часом очищаємо моркву від шкірки і пропускаємо через м'ясорубку разом із зеленню і часником або подрібнюємо за допомогою блендера. Зварений горох також перетворюємо блендером в однорідне пюре змішуємо з овочевою масою. Додаємо сіль, перець, улюблені спеції за смаком і добре перемішуємо. Якщо горохове пюре вийшло густуватим, то розведіть його невеликою кількістю гарячої води і знову ретельно збийте блендером.
Ну ось, тепер ви знаєте, як правильно і смачно зварити горохове пюре в мультиварці. Приємного вам апетиту!