Любителі солодкого напевно не зможуть встояти перед шматочком смачного сметанника. Цей торт виходить соковитим, навіть вологим, але при цьому він ніжний і легкий. Ми вам розповімо, як приготувати сметанник в мультиварці. Особливістю даного кухонного дива є те, що випічка не пригорає - це дуже важливо при приготуванні торта. Єдиний мінус - верх не рум'янитися, але це не біда. Можна прикрасити верх торта кремом, горіхами, шоколадом, загалом, тим, що ви любите найбільше.
Торт «Сметанник» в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: борошно - 2 стакан; цукор - 1 склянка; яйця - 4 шт.; розпушувач для тіста - 2 ч. ложки; сметана - 500 г; какао - 20 г; сіль - щіпка. Для крему:
сметана - 05 л; цукрова пудра - 2 ст. ложки; ванільний цукор - 1 пакетик. Для прикраси:
волоські горіхи; шоколад. Приготування В рецепті «Сметанник» в мультиварці наведено кількість інгредієнтів, з яких можна спекти 2 високих коржа. Якщо ви плануєте робити невеликий тортик, то можете взяти половинну норму продуктів.
Отже, приступаємо до випікання коржів. Для цього просіваємо борошно з розпушувачем, додаємо дрібку солі. Охолоджені яйця збиваємо зі склянкою цукру, причому цукор вводимо поступово. В отриману суміш додаємо борошно, додаємо сметану і добре вимішуємо. Тісто ділимо на 2 частини, в одну з них висипаємо какао і ще раз гарненько вимішуємо, щоб какао рівномірно розподілилася. Виливаємо одну частину маси в ємкість мультиварки і готуємо в режимі «Випічка» 60 хвилин. Готовність тіста перевіряємо зубочисткою. Якщо вона суха, значить, корж готовий. Якщо ж волога, то залиште випічку в мультиварці на режимі «Підігрів» на 10 хвилин. Точно так само чинимо і з другим коржем.
Коли обидва коржі готові, розрізаємо вздовж на 2 частини кожен. Разом вийде 4 коржа. Тепер приступаємо до приготування крему. Для цього сметану збиваємо з цукровою пудрою і ванільним цукром. Кожен корж промазуємо кремом, включаючи і верхній. Прикрашаємо «Сметанник» подрібненими волоськими горіхами і тертим шоколадом.
Якщо ви любите мак та родзинки, сміливо можете додавати їх у коржі. Наприклад, родзинки в білий корж, а мак - коричневий. Смак готового торта від цього тільки поліпшиться.
Як зробити шоколадний торт «Сметанник»?
Рецептів приготування сметанника дуже багато, об'єднує їх основа тесту, в яку обов'язково входить борошно, яйця і сметана. А ось додаткові інгредієнти і склад крему можуть змінюватися. Пропонуємо вам приготувати в мультиварці шоколадний торт «Сметанник» зі згущеним молоком.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 склянки; яйця - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; какао - 4 ч. ложки; цукор - 300 г; сметана - 1 склянка; згущене молоко - 100 р. Для крему:
вершкове масло - 300 г; цукрова пудра - 2 ст. ложки; розчинна кава - 10 г; згущене молоко - 100 р. Приготування Готуємо тісто для коржа: яйця збиваємо з цукром, додаємо сметану, соду, какао, згущене молоко. Все добре вимішуємо і поступово додаємо борошно, продовжуючи вимішувати.
Отримане тісто виливаємо у форму мультиварки, виставляємо режим «Випічка» і готуємо 1 годину. Коли готовий корж охолоне, розрізаємо його на 2 або навіть на 3 частини. Тут вже як вам захочеться.
Тепер готуємо крем: розм'якшене вершкове масло збиваємо міксером на великій швидкості, додаємо цукрову пудру, кава і згущене молоко. Продовжуємо збивати до отримання кремоподібній консистенції. Промазуємо кремом кожен корж. У такій комбінації торт виходить дуже солодким. Якщо ж ви солодкість коржів хочете розбавити певною кислинкою, то можете використовувати сметанний крем, приготування якого описано в першому рецепті. Верх торта можете прикрасити на свій розсуд: кокосовою стружкою, горіхами, шоколадом, а можете залити шоколадною глазур'ю.