Лазанья найпопулярніше італійське блюдо. Це щось середнє між пирогом і піцою, куди можна додати все, що є в холодильнику і завжди вийде дуже смачно. Головні інгредієнти лазаньї - сир і тонкі пласти тіста, які можна купити в будь-якому магазині або приготувати самим. Лазанья готується в мультиварці точно так само, як і в духовці, але виходить більш ніжною і соковитою. Давайте розглянемо з вами як же приготувати лазанью в мультиварці, і що для цього знадобиться.
Лазанья з фаршем в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 3 ст.; шпинат - 500 г; яйце - 4 шт.; м'ясний фарш - 200 г; шинка - 100 г; рослинне масло - 3 ст. ложки; морква - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; селера - за смаком; бульйон - 1 ст.; помідор - 5 шт; біле сухе вино - 1 ст.; сіль, перець, лавровий лист і спеції - за смаком. Приготування Отже, спочатку миємо й чистимо всі овочі. Нарізаємо мело цибулю, селеру, моркву і обсмажуємо все на рослинному маслі в мультиварці. Потім додаємо до овочів фарш, шинку, солимо, перчимо і тушкуємо все хвилин 20. Потім кладемо дрібно порізані помідори, вливаємо бульйон, біле вино і готуємо приблизно годину на режимі «Гасіння». Відварюємо цим часом в каструльці шпинат, солимо, ріжемо кубиками, додаємо яйця, борошно і замішуємо тісто. Даємо йому настоятися протягом 30 хвилин, а потім розкачуємо його в тонкий пласт і розрізаємо на невеликі квадрати. Дно мультиварочной чаші змащуємо маслом і розкладаємо шар квадратиків. Потім кладемо шар м'ясної начинки, поливаємо соусом бешамель і посипаємо тертим сиром. Далі закриваємо начинку ще одним шаром тіста і знову кладемо начинку і т. д.
Самий верх рясно засипаємо сиром і ставимо в мультиварку на режим «Гасіння». Подаємо як самостійне блюдо з салатом зі свіжих овочів!
Лазанья з лаваша в мультиварці
Якщо вам несподівано захотілося приготувати лазанью, а готових листів немає під рукою, і не дуже хочеться возитися з тестом, на виручку прийде звичайний лаваш. З ним лазанья буде готова швидше і іноді навіть смачніше.
Інгредієнти: тонкий лаваш - 2 аркуша; відварна морква - 2 шт.; болгарський перець - 2 шт.; сир - 300 р.; цибуля - 1 шт.; сметана 15% - 200 мл; відварна картопля - 4 шт.; і помідор - 3 шт.; кабачок - 200 р.; сіль, перець - за смаком. Приготування Всі овочі добре миємо й чистимо. Кабачки, картопля, болгарський перець і цибулю ріжемо дрібними кубиками, а сир і моркву натираємо на крупній тертці. Все перемішуємо і ділимо на дві однакові частини. З помідор видаляємо шкірку і подрібнюємо в блендері. Додаємо сіль, перець і добре перемішуємо. Тепер одну частину овочів змішуємо зі сметаною, другу - з томатами. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і викладаємо лазанью шарами в наступній послідовності: лаваш - овочі зі сметаною - тертий сир - лаваш - овочі з томатами - сир. Готуємо в режимі «Випічка» приблизно 50 хвилин. При подачі на стіл посипаємо зверху сиром і поливаємо кетчупом за смаком.
Лінива лазанья в мультиварці
Гості вже на порозі, а у вас немає нічого гарячого? Тоді цей рецепт спеціально для вашого випадку.
Інгредієнти: тонкий лаваш - 2 упаковки; м'ясо - 400 г; цибуля - 1 шт.; помідор - 3 шт.; молоко (кефір) - 05 склянки; борошно - 2 ст. ложки; сир - 100 г; сіль - за смаком. Приготування Даний рецепт приготування лазаньї в мультиварці досить простий. Беремо м'ясо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на сковороді. Потім солимо за смаком і акуратно перекладаємо в миску. Далі пасеруємо порізані цибулю і помідори. Цим часом в сотейнику готуємо соус. Для цього змішуємо молоко або кефір з борошном, додаємо за смаком сіль. Доводимо суміш до кипіння і відразу знімаємо з вогню. У чашу мультиварки наливаємо маслечка і викладаємо лазанью шарами. Спочатку лаваш, потім м'ясо, знову лаваш, помідори з цибулею, лаваш і т. д. Все заливаємо соусом і рясно посипаємо сиром. Запікаємо в мультиварці протягом 30 хвилин.