Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю, то порадуйте себе і своїх рідних ароматним домашнім рагу. Воно поєднує в собі і гарнір, і м'ясо. Додатково до всього рагу дуже корисно, особливо якщо ви приготуєте його в мультиварці, так як завдяки короткочасній тепловій обробці, зберігаються всі вітаміни і корисні речовини продуктів.
Рагу з яловичини в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 400 г; кабачок - 1 шт.; часник - 2 зубчики; баклажан - 1 шт.; перець болгарський - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; томатний сік; помідори - 2 шт.; томатна паста - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Для приготування рагу в мультиварці беремо м'ясо, обробляємо і нарізаємо невеликими порційними шматочками. Потім солимо і маринуємо подрібненою цибулею і томатним соком. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, кладемо яловичину і обсмажуємо в режимі «Випічка» протягом 30 хвилин. Цим часом нарізаємо кубиками очищену картоплю і додаємо до м'яса. Готуємо на тому ж режимі ще 10 хвилин. Всі овочі чистимо і дрібно шаткуємо, часник пропускаємо через прес.
Додаємо їх у каструлю, поливаємо томатною пастою, перемішуємо і готуємо страву ще 15 хвилин при закритій кришці. Якщо ви хочете отримати рагу з рясним овочевим соком, то на останній стадії переключіть мультиварку на режим «Гасіння» на 20 хвилин. По закінченню часу ароматне і смачне рагу з м'ясом в мультиварці готово!
Рагу з куркою в мультиварці
Інгредієнти: гомілка куряча - 2 шт.; картопля - 3 шт.; морква - 2 шт.; гриби - 100 г; кабачок - 2 шт.; вода - 05 склянки; перець болгарський - 1 шт.; майонез - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; гірчиця - 1 ч. ложка; зелень петрушки, кропу для прикраси. Приготування У глибокій чашці змішуємо майонез з гірчицею і додаємо дрібно порізану петрушку. Отриманою сумішшю ретельно обмазуємо гомілки, солимо за смаком і залишаємо маринуватися протягом години. Цим часом миємо всі овочі, гриби, чистимо їх і ріжемо на однакові невеликі шматочки. Потім включаємо мультиварку, виставляємо режим «Випічка», наливаємо в чашу трохи олії, кладемо м'ясо і обсмажуємо його приблизно за 15 хвилин з кожної сторони. Потім додаємо всі підготовлені овочі, перемішуємо і наливаємо трохи кип'яченої води. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо страву приблизно 35 хвилин. Але на цьому приготування курячого рагу в мультиварці ще не закінчено! По закінченню заданого часу, відкриваємо кришку, все перемішуємо, солимо, перчимо і включаємо режим «Випічка» на 5 хвилин. Тепер точно все! Розкладаємо рагу по тарілках, посипаємо кропом і подаємо до столу!
Рагу з кролика в мультиварці
м'ясо кролика - 1 кг; помідор - 2 шт.; картопля - 3 шт.; консервований горошок - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква - 2 шт.; часник - 1 шт.; курячий бульйон - 2 ст.; паста томатна - 1 ст. ложка; біле сухе вино - 1 ст.; борошно; оливкова олія - 3 ст. ложки; чебрець, лавровий лист, сіль - за смаком; петрушка. Приготування Помідори обдаємо окропом, акуратно знімаємо шкірку і дрібно рубаємо ножем. Додаємо до них томатну пасту, видавлений часник, посічену петрушку і чебрець. В іншу миску насипаємо трохи борошна, додаємо за смаком сіль і перець, перемішуємо.
Ріпчасту цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Картоплю і моркву очищаємо і нарізаємо невеликими скибочками. М'ясо кролика промиваємо під холодною водою, ріжемо великими шматками, паніруємо в борошні й обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка» протягом 30 хвилин на оливковій олії. Потім додаємо до м'яса цибулю, моркву і картоплю. Заливаємо все білим вином і на тому ж режимі доводимо до кипіння. Кладемо в рагу зелений горошок, лавровий лист і томатну пасту. Накриваємо все кришкою і готуємо протягом 35 хвилин, виставимо режим «Гасіння». Потім додаємо курячий бульйон і тушкуємо рагу ще приблизно 30 хвилин до повної готовності.