Щі - це одне з найпопулярніших страв російської кухні відоме у всіх куточках світу. Рецептів приготування цього гарячого першого страви дуже багато, але основою завжди повинна бути свіжа або квашена капуста. Зазвичай їх подають на стіл з житнім хлібом і сметаною.
Борщ можна варити не тільки в каструльці на плиті, але і в мультиварці. Давайте розглянемо з вами як це зробити!
Рецепт щей з м'ясом в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 300 г; капуста - 300 г; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 2 зубчики; помідор - 1 шт.; імбир - 05 шт.; соєвий соус - 2 ст. ложки; сіль, перець, лавровий лист, кмин - за смаком; червона приправа для щів - 2 ст. ложки. Приготування Як варити щі в мультиварці? Беремо картоплю і моркву чистимо і дрібно нарізаємо. М'ясо обробляємо від кісток і ріжемо кубиками. Всі перекладаємо в чашу мультиварки, додаємо нашатковану капусту, кмин і лавровий лист. Виставляємо режим «Multicook» і варимо без додавання води протягом 30 хвилин. Не гаючи часу, очищаємо цибулю і часник. З помідора акуратно знімаємо шкірку і подрібнюємо все в блендері разом з імбиром. Додаємо соєвий соус, перемішуємо до утворення однорідної томатної пасти. Як тільки м'ясо буде готове, додаємо приготовлену пасту, дрібно порізану зелень і приправу для щів. Все заливаємо крутим окропом, виставляємо режим «Розігрів» і проварюємо протягом 15 хвилин. Ось і все, свіжі, наваристі і смачні щі в мультиварці готові! Розливаємо по тарілках, додаємо сметанку і подаємо до столу!
Борщ з куркою в мультиварці
Інгредієнти: курка - 700 г; квашена капуста - 500 г; картопля - 5 шт.; томатна паста - 2 ст. ложки; цукор - 2 ст. ложки; сіль, приправа - за смаком. Приготування Для приготування щів в мультиварці спочатку потрібно тушкувати квашену капусту. Для цього в чашу мультиварки кладемо капусту, додаємо трохи води і виставляємо режим «Гасіння» приблизно на 15 години. Цим часом обробляємо і нарізаємо порційними шматочками куряче м'ясо. Картоплю чистимо, але не ріжемо. Готову капусту перекладаємо в тарілку, а чашу гарненько миємо і витираємо на сухо. Кладемо в неї курку і картоплю, заливаємо наполовину водою і вибираємо режим «Гасіння» на 1 годину. По закінченню часу, акуратно виймаємо зварену картоплю і розминаємо його в пюре. Потім перекладаємо його назад, додаємо капусту, томатну пасту, сіль, перець і нарізану зелень. Виставляємо на мультиварці той же режим і готуємо все разом ще протягом години, періодично помішуючи. Після сигналу готовності, встановлюємо режим «Підігрів» і тушкуємо курячі щі в мультиварці приблизно 30 хвилин.
Борщ з щавлю в мультиварці
Інгредієнти: м'ясний фарш - 400 г; картопля - 4 шт.; морква - 2 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; щавель - 70 г; яйце - 2 шт.; сметана - за смаком; рослинне масло - 2 ст. ложки; сіль - за смаком. Приготування Як готувати борщ зі щавлем в мультиварці? Все досить просто.
Заздалегідь готуємо всі інгредієнти. Картоплю, моркву, ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії, кладемо в неї порізані овочі і готуємо без води у режимі «Гасіння» приблизно 30 хвилин. З м'ясного фаршу ліпимо невеликі фрикадельки, додаємо до овочів і заливаємо кип'яченою водою. Солимо за смаком і включаємо режим «Високий тиск» приблизно на 10 хвилин. Цим часом нарізаємо щавель і потім додаємо його в наші щі. Виставляємо знову режим «Гасіння» і варимо до повної готовності, після чого вимикаємо і даємо супу трохи настоятися. Ось і все, зелені щі в мультиварці готові. Розливаємо по тарілках і подаємо їх зі сметаною і дрібно порізаним вареним яйцем.