Немає нічого краще легкого і смачної страви, яке може бути і гарніром, і корисним перекусом. Саме таким чудовим блюдом є тушкована капуста, яку при наявності мультиварки готувати - суцільне задоволення.
Варто сказати, що приготування тушкованої капусти в мультиварці займає чимало часу, але результат виходить просто блискучий.
Рецепт гасіння капусти в мультиварці
Інгредієнти: капуста - 600 г; сік з помідорів - 260 г; болгарський перець - 1 шт.; рослинна олія для смаження; сіль, спеції за смаком. Приготування Як же тушкувати капусту в мультиварці? Свіжу капусту нашаткуйте, посоліть і додайте спеції. Відіжміть її руками, а болгарський перець поріжте і смажте 40 хвилин в мультиварці на режимі «Випічка». Через 10 хвилин після початку обсмажування перцю додати до нього сік з томатів і іноді помішуйте, а ще хвилин через 10 відправте туди ж капусту. Коли режим «Випічка» закінчиться, перемішайте вміст мультиварки і включіть режим гасіння на 15 години. Подавайте теплим або постигла.
Тушкована капуста з овочами в мультиварці
Якщо у вас немає часу і бажання різати овочі, ми пропонуємо вам ще один дуже корисний і простий рецепт капусти з замороженої «Мексиканської сумішшю».
Інгредієнти: капуста - 1 кг; овочі заморожені «Мексиканська суміш» - 1 упаковка; томатна паста - 3-4 ст. ложки; рослинна олія для смаження; спеції, сіль. Приготування Капусту нашаткуйте, стінки мультиварки змастіть маслом, відправте в неї нарізану капусту, влийте півсклянки води, посоліть, поперчіть, додайте спеції і включіть режим «Гасіння» на 45 хвилин. Після цього відправте до капусти овочеву суміш і виставте режим «Випічка» на 20 хвилин.
Після закінчення часу додайте до капусти з овочами томатну пасту і знову увімкніть режим «Випічка» на 10-20 хвилин. Коли час закінчиться, насолоджуйтеся приготовленої капустою.
Тушкована квашена капуста в мультиварці
Тушкування квашеної капусти в мультиварці є досить тривалим процесом, але аромат у цей час витає просто неповторний і смак виходить чудовий.
Інгредієнти: капуста - 500 г; куряче філе - 500 г; цибуля - 1 шт.; масло рослинне - 2-3 ложки; спеції, сіль за смаком. Приготування Квашену капусту трохи відіжміть, щоб прибрати зайву рідину. Філе помийте і поріжте невеликими шматочками. Налийте масло в каструлю, виставте режим «Випічка» на 50 хвилин і спочатку обсмажте до прозорості нарізану кільцями цибулю, потім додайте капусту і курку, посоліть і поперчіть. За час готування кілька разів перемішайте блюдо.
Тушкована квашена капуста в мультиварці
Якщо ви хочете більш насиченого страви, ми розповімо, як приготувати тушковану капусту в мультиварці з копченою ковбасою і куркою.
Інгредієнти: капуста квашена - 1 кг; морква - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; помідор - 1 шт.; ковбаса копчена - 300 г; філе куряче - 300 г; рослинна олія для обсмажування; томатна паста - 1 ст. ложка. Приготування Цибулю, помідор і куряче філе наріжте шматочками. Моркву натріть на крупній тертці. Мультиварку виставте на режим «Випічка» і відправте цибулю обсмажуватися в маслі. Через деякий час додайте до нього морква, курку і помідор.
В цей час капусту промийте і покладіть її до курки і овочів. Потім відправте до неї томатну пасту і нарізану копчену ковбасу. Солити не варто, просто треба все добре перемішати. Після закінчення режиму додайте склянку води в мультиварку, виберіть режим «Плов» і приблизно через півтори години пробуйте готову страву.