Лобіо - популярна страва грузинської кухні, яке можна з легкістю приготувати на святковий стіл, так і просто на обід або вечерю. Лобіо, приготоване в мультиварці, виходить дуже ситним, ароматним і дивовижно смачним. Всі ваші родичі обов'язково оцінять ваш кулінарний талант і будуть вдячні за це приголомшливе блюдо. Давайте ж скоріше дізнаємося, як правильно приготувати лобіо з квасолі.
Лобіо в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: квасоля червона - 350 г; олія оливкова - 4 ст. ложки; цибуля ріпчаста - 3 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; зелень петрушки, кропу, кінзи - за бажанням; цукор, сіль, спеції - за смаком; рослинне масло - для смаження. Приготування Беремо червону квасолю, заливаємо холодною водою і вимочуємо протягом 7 годин. Після цього гарненько промиваємо її, перекладаємо в невелику каструльку з кип'яченою водою, ставимо на середній вогонь і чекаємо, поки вона закипить. Варимо приблизно 1 годину і відкидає на друшляк. Далі кладемо її в чашу мультиварки і заливаємо чистою водою трохи вище рівня квасолі. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо протягом 2 годин. Тим часом моєму цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо в програмі «Випічка» з додаванням рослинної олії до апетитного золотистого кольору. Потім змішуємо його з квасолею, додаємо томатну пасту, сіль, перець, лимонний сік і подрібнену зелень. Приправляємо лобіо спеціями, кладемо дрібненько нарізану часник і перемішуємо. Вливаємо трохи води і тушкуємо все в режимі «Випічка» протягом 20 хвилин. Ось і все, лобіо в мультиварці Панасонік готово! Таким же чином його можна зробити і в девайсі іншої фірми.
Грузинське блюдо лобіо з горіхами і гранатом
Інгредієнти: гурийская квасоля - 500 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; сіль, цукор, перець - за смаком; волоські горіхи - 1 ст.; часник - 2 зубчики; мелена кориця - 1 ч. ложка; цибуля - 1 шт.; кінза; гранатовий сік і зерна граната - 4 ст. ложки. Приготування Як приготувати лобіо в мультиварці? Квасоля добре перебираємо, промиваємо, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім знімаємо з плити і відкидаємо на друшляк. Тепер знову заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо приблизно 20 хвилин до повної готовності. Додаємо рослинне масло і цукор за смаком, доводимо до кипіння і варимо до тих пір, поки він весь не розчиниться.
Ядра волоських горіхів подрібнюємо в ступці або за допомогою бдендера. Стручковий перець нарізаємо тонкими кільцями. Часник чистимо і пропускаємо через прес. Зелень кінзи промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо. Тепер готуємо заправку. Для цього змішуємо в окремій чаші волоські горіхи, стручковий перець, часник, кінзу, додаємо гранатовий сік і солимо за смаком. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо тонкими півкільцями і додаємо до гарячої квасолі.
Обережно вливаємо заправку і ретельно перемішуємо. Викладаємо готову страву на тарілку і посипаємо зернами граната.
Гостре лобіо з квасолі в мультиварці
Інгредієнти: консервована квасоля - 350 г; цибулина - 1 шт.; м'ясний фарш - 500 г; перець болгарський - 1 шт.; часник - 2 зубчики; помідор - 2 шт.; зелень - за бажанням; сіль, спеції, перець чилі - за смаком. Приготування Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді протягом 3 хвилин. Потім додаємо м'ясний фарш, солимо, перчимо за смаком і готуємо ще приблизно 10 хвилин. З ошпарених помідорів обережно знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками і кладемо у фарш. Туди ж виливаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини.
Консервовану квасолю, фарш, нарізаний соломкою солодкий перець, часник, перець чилі і зелень з'єднуємо в чашу мультиварки і тушкуємо 1 годину в режимі «Підігрів». Приємного апетиту!