Курячі пупочки низькокалорійний продукт, який містить велику кількість білка, що робить його незамінним для людей, що стежать за своєю фігурою. Пупочки багаті такими корисними мікроелементами як цинк, залізо, калій і фолієва кислота. Цей продукт недорогий і доступний. А якщо приготувати курячі шлунки в мультиварці, ви не тільки збережете всі ці «корисності», але і збережете свій час, який довелося б провести біля плити. Адже найчастіше єдина причина, по якій господині не люблять зв'язуватися з субпродуктами, це тривалість їх приготування. А для дуже зайнятих ще і скороварки придумали.
Тушковані курячі шлунки в мультиварці
Інгредієнти: шлунки курячі - 1 кг; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сметана - 3 ст. ложки; олія - для смаження; вода - 1/2 ст.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування На режимі «Випічка» обсмажуємо до прозорості нарізану півкільцями цибулю. Додаємо до нього накрошенную соломкою моркву і смажимо ще хвилин 10. Після, завантажуємо в чашу мультиварки добре промиті і нарізані смужками пупки. Солимо, перчимо. Додаємо сметану, заливаємо водою і все перемішуємо. Перемикаємося на режим «Гасіння» і забуваємо на 2 години. На гарнір до тушкованим курячих шлунків відмінно підійде будь-яка каша, макарони або картопляне пюре.
Рецепт курячих шлунків в мультиварці
Інгредієнти: шлунки курячі - 650 г; печериці (свіжі) - 450 г; цибуля - 2 шт.; сметана - 200 г; морква - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Курячі шлунки промиваємо, видаляємо сміття, зрізаємо жир. Відварюємо в підсоленій воді до готовності. Зливаємо, даємо пупкам охолонути й нарізаємо смужками. В мультиварці на режимі «Випічка» злегка обсмажуємо цибулю і моркву. Додаємо готові пупки і нарізані пластинками гриби. Заливаємо все сметаною. Солимо, перчимо, перемішуємо. Готуємо на режимі «Гасіння» близько години.
Приготування курячих шлунків з картоплею в мультиварці
Інгредієнти: шлунки курячі - 1 кг; масло рослинне - 2 ст. ложки; картопля - 6 шт.; цибуля - 3 шт.; приправа для картоплі - 1 ч. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування У чашу мультиварки заливаємо масло і викладаємо промиті і почищені пупки. Закриваємо кришку, включаємо режим «Випічка» на 45 хвилин. За час приготування кілька разів відкриваємо і заважаємо. Викладаємо пупочки на тарілку, а на їх місце відправляємо нарізані четвертинками картоплю. Посипаємо приправою. Курячі шлунки перемішуємо з півкільцями цибулі і повертаємо в мультиварку. Солимо, перчимо. Заливаємо водою так, щоб повністю покрила. Закриваємо кришку і включаємо режим «Плов» на 40 хвилин.
Курячі шлунки з рисом в мультиварці-скороварці
Скороварки і були створені спеціально для таких продуктів, як курячі пупки, які вже занадто довго готувати звичайним способом. Так час варіння скорочується вдвічі, а пупочки виходять настільки м'якими, що просто тануть у роті.
Інгредієнти: шлунки курячі - 05 кг; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; помідори у власному соку - 1 банка; олія - для смаження; рис довгий пропарений - 2 мультистакана; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Промиті пупки варимо на режимі «Суп» 5 хвилин. Спускаємо тиск і зливаємо воду. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Курячі шлунки разом з овочами обсмажуємо у відкритій скороварці на режимі «М'ясо» близько 5 хвилин. Додаємо томати, доливаємо трохи води і тушкуємо ще пару хвилин. Засипаємо промитий рис. Заливаємо 5 мультистаканов води. Варимо під високим тиск на режимі «Рис» 25 хвилин.