Те, що морська риба корисна, навіть не обговорюється. Включати її в своє меню рекомендується хоча б кілька разів на тиждень, а краще - кожен день. Але іноді так не хочеться возитися з її приготуванням. У цьому випадку тріска в мультиварці стане відмінною ідеєю для вечері. Практично всі домашня помічниця зробить за вас сама.
Рецепт приготування тріски з чорносливом в мультиварці
Інгредієнти: тріска (філе) - 700 г; томати у власному соку - 5 шт.; чорнослив (без кісточок) - 100 г; цибуля - 1 шт.; оцет яблучний - 1 ст. ложка; масло рослинне - 2 ст. ложки; розмарин - 2 гілочки; вода - 1/2 ст.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Тріску розморожуємо і нарізаємо на порції. Томати подрібнюємо в блендері до стану пюре. Дрібно покришену цибулю обсмажуємо в мультиварці при режимі «Випічка» до прозорості, вливаємо оцет і тушкуємо півхвилинки. Потім викладаємо в каструлю стейки тріски, заливаємо зверху томатами, додаємо дрібно нарізаний чорнослив і гілочки розмарину. Солимо, перчимо. Закриваємо кришку і тушкуємо півгодини на режимі «Гасіння».
Тріска, запечена в мультиварці
Інгредієнти: тріска - 650 г; цибуля - 1 шт.; пармезан (тертий) - 1 ст. ложка; сік лимона - 1 ст. ложка; мигдаль - 10 шт.; кріп - 3 гілочки; петрушка - 4 гілочки; масло вершкове - 1 ст. ложка; майонез - 50 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування В режимі «Випічка» на вершковому маслі злегка обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Зверху викладаємо підготовлене філе тріски. Солимо, перчимо. Окремо змішуємо пармезан з лимонним соком, майонезом і дрібно нарубаною зеленню. Покриваємо цією масою рибу. Закриваємо кришку і витримуємо півгодини на режимі «Гасіння», після перемикаємося на «Випічку» і даємо рибці підрум'янитися ще хвилин 20. При подачі запечену тріску посипаємо мигдальною стружкою.
Тріска з овочами в мультиварці
Інгредієнти: тріска - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 3 шт.; паста томатна - 3 ст. ложки; олія соняшникова - 4 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування У чашу мультиварки наливаємо олію і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю на режимі «Випічка» до прозорості. Потім додаємо натерту на крупній тертці моркву, а ще через 10 хвилин - томатну пасту. Доливаємо третину склянки води. Солимо, перчимо. Тушкуємо овочі 5 хвилин. Після половину засмажки викладаємо на тарілку. Залишилася в мультиварці частина разравниваеми зверху, в один шар, викладаємо нарізане невеликими шматочками філе. Покриваємо рибку овочами. Доливаємо до цього рівня воду і вмикаємо на годину режим «Гасіння». На гарнір краще приготувати молоду картоплю або розсипчастий рис.
Тріска, смажена в мультиварці
Інгредієнти: філе тріски - 800 г; вершки (жирність не менше 30%) - 1/2 ст.; сметана - 4 ст. ложки; сир моцарелла - 100 г; кріп - 1 пучок; гірчиця - 1 ч. ложка; масло вершкове - 10 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. Зверху викладаємо посолені і попєрчєнниє шматочки риби. Тріску можна навіть не розморожувати перед тим, як готувати в мультиварці. В цьому випадку час смаження збільшуємо на 10 хвилин.
Змішуємо в блендері сир, сметану і вершки. Додаємо гірчицю і рубану зелень, заливаємо цим соусом рибу. Включаємо режим «Випічка» і обсмажуємо до золотистого кольору. Приготування тріски в мультиварці займає всього 30 хвилин.
Тріска в фользі в мультиварці
Інгредієнти: філе тріски - 200 г; картопля - 2 шт.; масло вершкове - 20 г; лимон - 3 скибочки; суміш прованських трав - 1/2 ч. ложки; кріп (сухий) -1/2 ч. ложки; часник (сухий)-1/2 ч. ложки; сіль,перець чорний мелений - за смаком. Приготування Картоплю чистимо, нарізаємо четвертинками. Солимо, перчимо, змішуємо з сухим кропом і часником. Заливаємо воду в ємність мультиварки для режиму «Пароварка». Філе тріски нарізаємо на порції. Рибу по цьому рецепту будемо загортати у фольгу, щоб вона вийшла більш соковитою і не розгубила аромат спецій. Тріску солимо, посипаємо прованськими травами. Не забуваємо додати скибочки лимона. Рибу у фользі викладаємо зверху на картоплю і вмикаємо на півгодини мультиварку. При подачі картопля можна збризнути оливковою олією.