Вернуться назад Распечатать

Перловка з м'ясом в мультиварці

Перловка з м'ясом в мультиварці
Перлова крупа, яку ми вживаємо в їжу - це оброблені зерна ячменю. Перловка дуже корисний продукт. Вона містить велику кількість рослинного білка. Людям, які витрачають багато енергії, рекомендують вживати каші з цієї крупи, адже вона містить величезну кількість складних вуглеводів, завдяки чому надовго зберігається відчуття ситості. Крім того, у складі цієї крупи є речовина, яке просто необхідно нашому організму. Це лізин. Він благотворно впливає на шкіру, від нього залежить еластичність кровоносних судин. До того ж вживання перловки покращує мозкову діяльність і благотворно впливає на нервову систему. У цій статті ми вам розповімо рецепти приготування перловки з м'ясом в мультиварці. Виходить страва, дуже схоже на плов. Обов'язково спробуйте його приготувати. Навіть «нелюбителям» перловки в такому виконанні вона припаде до смаку. А за рахунок того, що з мультиваркою при приготуванні взагалі мінімум турбот, готувати таке блюдо одне задоволення.

Перловка з куркою в мультиварці


Інгредієнти:

  • куряче філе - 500 г;

  • перлова крупа - 2 мультистакана;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • рослинна олія - 60 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати перловку з куркою в мультиварці, щоб отримане блюдо нагадувало плов? Для цього цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на тертці. У чашу мультиварки наливаємо олію, кладемо цибулю і моркву і в режимі «Випічка» обсмажуємо близько 5 хвилин. Потім, додаємо до овочів нарізане кубиками куряче філе, готуємо ще 20 хвилин, солимо і перчимо за смаком. Після, насипаємо перлову крупу, розподіляємо її рівним шаром і додаємо 4 мультистакана води. Включаємо режим «Плов» і готуємо до звукового сигналу.

    Щоб крупа вийшла більш м'якою, перловку бажано попередньо замочити у воді години на 2.

    Перловка з яловичиною в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яловичина - 300 г;

  • перловка - 1 склянка;

  • вода - 25 склянки;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • помідори - 2 шт. або томатна паста - 1 ст. ложка;

  • сіль, спеції;

  • соняшникова олія - 60 р.



  • Приготування

    Яловичину промиваємо, нарізаємо на шматочки, в каструльку мультиварки наливаємо масло і викладаємо м'ясо. В режимі «Випічка» готуємо 40 хвилин. А поки ріжемо дрібно цибулю і тремо на тертці моркву. Помідори, попередньо ошпарені окропом, очистити від шкірки і плодоніжок і нарізаємо кубиками. В принципі їх цілком можна замінити томатною пастою. Тоді її потрібно трохи розбавити водою. По закінченню 40 хвилин відправляємо овочі до м'яса, перемішуємо і готуємо ще 20 хвилин. Потім, в мультиварку засипаємо попередньо промиту перлову крупу, заливаємо водою і готуємо в режимі «Плов». Подаємо до столу наш «плов перловий» зі свіжими або консервованими овочами.

    Перловка з тушкованою свининою у мультиварці


    Перловку зі свининою в мультиварці можна приготувати так, як описано в попередньому рецепті. А зараз ми розповімо, як приготувати перловку з тушонкою з свинини.

    Інгредієнти:

  • перлова крупа - 250 г;

  • бульйон - 08 л;

  • свиняча тушонка - 1 банка;

  • часник - 5 зубчиків;
  • Перловка з м'ясом в мультиварці

  • сіль і чорний мелений перець - за смаком.



  • Приготування
    Перловку попередньо замочуємо хоча б на годину. Потім воду зливаємо, а крупу перекладаємо в чашу мультиварки. Заливаємо її бульйоном (можна використовувати і звичайну воду). Якщо потрібно, то досолює. Викладаємо цілі зубчики часнику. Виставляємо режим «Гречка» і готуємо до сигналу. Потім у вже готову перловку викладаємо тушонку, добре перемішуємо, за бажанням можна додати чорний мелений перець. Встановлюємо режим «Підігрів» і готуємо ще хвилин 15-20. Спрощений варіант плову готовий. Приємного апетиту.