Важко знайти людину, який би не любив смачну домашню випічку. А відязикатися від шматочка ароматного апельсинового пирога взагалі неможливо. Якщо ви хочете без зайвих проблем приготувати такий десерт, ми запропонуємо вашій увазі кілька легких рецептів апельсинового пирога в мультиварці.
Простий апельсиновий пиріг
Інгредієнти: борошно - 320 г; рослинне масло - 1/2 ст.; яйця - 4 шт.; апельсин - 1 1/2 шт.; цукру - 200 г; розпушувач тіста - 1 пакет; сіль за смаком. Приготування Цедру одного апельсина натріть на дрібній тертці. М'якоть цитрусових змішайте в блендері з борошном, розпушувачем, сіллю і рослинним маслом. Відокремте жовтки від білків і збийте останні з цукром, після чого з'єднайте цю суміш з апельсиновим тестом.
Форму мультиварки змастіть маслом і покладіть в неї тісто. Виберіть режим «Випічка» і готуйте пиріг 1 годину 20 хвилин. Потім, дайте десерту трохи охолонути і пригощайтеся.
Лимонно-апельсиновий пиріг
Інгредієнти: апельсин - 1 шт.; лимон - 1 шт.; борошно - 250 г; яйце - 3 шт.; цукор - 150 г; вершкове масло - 150 г; розпушувач для тіста - 2 ч. ложки; ванільний цукор - 2 ч. ложки. Приготування Апельсин і лимон помийте, зніміть з них цедру (без білої частини) і видавіть сік з м'якоті. Переконайтеся в тому, що лимон не гірчить. Після цього розітріть масло з звичайним і ванільним цукром, з'єднайте їх з яйцями і добре перемішайте. Потім влийте туди сік цитрусових, додайте цедру, розпушувач, борошно і замісіть тісто.
Викладіть його в змащену маслом чашу мультиварки, виставте режим «Випічка» (65+3 - хв.), а коли пиріг буде готовий, дістаньте чашу, дайте їй охолонути 5 хвилин, а потім вийміть кекс.
Сирно-апельсиновий пиріг
Інгредієнти: сир - 500 г; апельсин - 200 г; цукор - 50 г; борошно - 40 г; яйце - 5 шт.; вершкове масло - 10 г; сіль на кінчику ножа. Приготування Білки відокремте від жовтків і збийте їх з сіллю до пишної піни. Апельсин почистіть і поріжте невеликими шматочками. Міксером збийте сир, борошно, жовтки і цукор до однорідної маси, а потім акуратно з'єднайте зі збитими білками і перемішайте.
Змастіть чашу мультиварки маслом, викладіть половину сирної суміші, зверху розкладіть шматочки апельсинів, а зверху - другу половину сирного тіста. Увімкніть прилад на режим «Випічка» і готуйте пиріг протягом 50 хвилин. Трохи остудіть його і пригощайте гостей.