Квасоля - продукт поживний і ситний. В ній міститься досить велика кількість білка. Крім того, в квасолі міститься така речовина, як аргінін, він сприяє зниження цукру в крові. Також квасоля корисна при лікуванні атеросклерозу і гіпертонії, її вживання в їжу навіть сприяє розчиненню каменів у жовчному міхурі та нирках. А ще квасоля благотворно впливає на шкіру і сприяє загоєнню ран. Загалом, продукт це, безперечно, корисний. Квасоля входить до складу багатьох страв. А ми вам розповімо рецепт приготування квасоляного супу в мультиварці.
Як приготувати смачний квасолевий суп?
Інгредієнти: свинина - 400 г; квасоля - 200 г; картопля 0 4 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; лавровий лист - 3 шт.; сіль, перець. Приготування Перед приготуванням квасолю бажано замочити в холодній воді, хоча б на 2 години, а краще - на ніч. Картоплю чистимо і нарізаємо кубиками. Очищену моркву тремо на крупній тертці, а цибулю дрібно кришимо. У каструлю мультиварки викладаємо промите і нарізане шматочками м'ясо, квасоля, картопля і цибулю з морквою. Вливаємо воду, додаємо лавровий лист і будь-які спеції, беріть ті, що ви любите. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо наш суп 25 години. Потім пробуємо, додаємо за смаком сіль, виставляємо режим «Випічка» і готуємо ще 5 хвилин. Звичайно процес приготування квасоляного супу досить тривалий, але завдяки мультиварці нашої участі в ньому практично не потрібно.
Квасолевий суп в мультиварці-скороварці
Принадність мультиварки-скороварки полягає в тому, що продукти в ній готуються набагато швидше. І ту ж квасоля не потрібно попередньо замочувати, а потім ще і варити 2 години. Квасолевий суп в скороварці звариться значно швидше.
Інгредієнти: квасоля - 200 г; картопля - 4 шт.; морква (середня) - 1 шт.; перець солодкий - 1 шт.; помідор (великий) - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; томатна паста - 20 г; м'ясний бульйон - 2 л; зелень кропу і петрушки - 30 р. Приготування Квасоля моєму, викладаємо в скороварку, наливаємо м'ясний бульйон, виставляємо режим «Боби» і готуємо протягом 45 хвилин. Якщо є регулятор тиску пари, то вибираємо максимальне тиск. Поки квасоля вариться, готуємо овочі: картоплю ріжемо шматочками, цибулю дрібно кришимо, моркву тремо на крупній тертці, з солодкого перцю видаляємо серцевину і ріжемо його кубиками або соломкою. З помідора знімаємо шкірку, попередньо обдавши його окропом, і нарізаємо його кубиками. Коли пролунає звуковий сигнал таймера, додаємо наші овочі, томатну пасту, солимо і перчимо за смаком. Виставляємо режим «Суп» і готуємо ще 20 хвилин. Перед подачею в кожну тарілку сиплемо трохи подрібненої зелені.
Як правильно приготувати квасолевий суп з грибами?
Інгредієнти: консервована квасоля в томаті - 300 г; гриби - 200 г; картопля - 4 шт.; цибуля-порей - 1 шт.; морква - 1 шт.; м'ясний бульйон - 25 л.; часник - 2 зубчики; рослинне масло - 20 мл; сіль і прованські трави - за смаком; сметана; зелень. Приготування У каструлю мультиварки наливаємо олію, викладаємо порізані гриби і готуємо в режимі «Випічка» 10 хвилин, потім виймаємо, а в чашу мультиварки складаємо нарізану картоплю, порізану кільцями цибулю, подрібнену моркву і все це заливаємо бульйоном. Готуємо в режимі «Суп» 30 хвилин. Потім додаємо гриби, консервовану квасоля в томаті, в режимі «Підігрів» готуємо ще 10 хвилин. Після - пропечений через прес часник, солимо за смаком, додаємо прованські трави. І ще включаємо «Підігрів» на 5 хвилин. Перед подачею в кожну тарілку кладемо трохи сметани і подрібненої зелені.