Вернуться назад Распечатать

Грибний суп в мультиварці

Грибний суп в мультиварці
Приготувати смачний і ароматний грибний суп в мультиварці дуже легко. Вам зовсім не потрібно витрачати багато часу і сил, щоб нагодувати домашніх смачним і ситним обідом. Давайте розглянемо з вами, як зварити наваристий і поживний грибний суп в мультиварці.

Рецепт грибного супу в мультиварці


Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • заморожені гриби (печериці) - 350 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • кип'ячена вода - 2 л;

  • перець чорний горошком - 3 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • зелень - для прикраси;

  • сіль - за смаком;

  • сметана - 100 мл


  • Приготування
    Для приготування грибного супу в мультиварці беремо цибулю, моркву, гриби, чистимо, ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо все разом на рослинному маслі в мікрохвильовці на режимі «випічка» приблизно 10 хвилин.
    Потім додаємо трохи вершкового масла і ставимо на той самий режим ще на 10 хвилин. Далі вливаємо в чашу воду, солимо за смаком, додаємо спеції і готуємо в режимі «гасіння» приблизно 15 години. Через 40 хвилин кладемо в суп порізаний соломкою картоплю і за 20 хвилин до повної готовності викладаємо помідор, заздалегідь очищений від шкірки і порізаний невеликими шматочками.
    Безпосередньо перед подачею на стіл посипаємо грибний суп дрібно посіченою зеленню, в кожну тарілку кладемо трохи охолодженої сметани і наливаємо страва!

    Грибний суп в мультиварці-скороварці


    Інгредієнти:

  • морква - 1 шт.;

  • гриби лисички - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • вода кип'ячена - 1 5 л;

  • картопля - 4 шт.;

  • масло вершкове або соняшникова;

  • вермішель - за бажанням.


  • Приготування
    Як приготувати грибний суп в мультиварці? Гриби заздалегідь відварюємо в злегка підсоленій воді. Чистимо цибулю, моркву, нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо в мультиварці скороварці на режимі "випічка". Пасеруємо овочі на рослинному або вершковому маслі приблизно 10 хвилин. Потім, кладемо в чашу мультиварки гриби, порізаний тонкою соломкою картоплю, вермішель, солимо, додаємо за смаком лавровий лист і приправу.
    Заливаємо все гарячою кип'яченою водою. Виставляємо режим "Гасіння" і готуємо протягом 15 години. Подаємо готовий грибний супчик зі сметаною і житніми сухариками!

    Грибний крем-суп в мультиварці



  • рис - 05 склянки;

  • свіжі гриби (печериці) - 300 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • вершки 10% - 100 мл;

  • вода - 05 л;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Отже, спочатку обробляємо як гриби слід: ретельно промиваємо їх, потім, кожен розрізаємо на 4 частини. Ріпчасту цибулю, картоплю і моркву миємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками приблизно по 3 см завдовжки. Потім всі компоненти крім вершків і солі, викладаємо в чашу мультиварки, додаємо кип'ячену воду і перемішуємо.
    Закриваємо кришку, вибираємо програму «Суп» і виставляємо таймер на 30 хвилин. По закінченню часу, готовий грибний суп перелити в блендер, додаємо вершки, солимо за смаком і збиваємо до тих пір, поки консистенція не стане однорідною. Потім, розливаємо крем-суп по глибоких тарілках і подаємо разом з сухарями або підсмаженими хрустким грінками.

    Грибний суп-пюре з опеньками


    Інгредієнти:

  • свіжі гриби (печериці) - 400 г;
  • Грибний суп в мультиварці

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • вершки 20% - 300 мл


  • Приготування
    Для приготування грибного супу в мультиварці беремо цибулю, чистимо його і нарізаємо півкільцями. Кладемо їх у чашу мультиварки разом з грибами, солимо, перчимо за смаком. Встановлюємо режим «Гречка» і обсмажуємо овочі до золотистого кольору приблизно протягом 10 хвилин. В гриби додаємо вершки і збиваємо блендером в окремому посуді. Потім, готуємо грибний суп-пюре в мультиварці на режимі «Суп» до готовності.