Рисова запіканка, приготована в мультиварці, виходить незвичайно ніжною і апетитною. Вона чудово підійде в якості солодкого десерту до сніданку або вечері, а можна просто подати її в якості пирога до свіжозвареної чаю або кави. Такі запіканки хороші як в холодному, так і в гарячому вигляді, з фруктово-ягідними сиропами або зі сметаною. Рисове страва - це смачне, ситне і просто тане в роті блюдо, яке сподобається всім без винятку: і дітям, і дорослим. Давайте розглянемо з вами, як приготувати рисову запіканку в мультиварці швидко і смачно!
Простий рецепт рисовим запіканки з м'ясом
Інгредієнти: рис - 100 г; м'ясний фарш - 250 г; яйце - 1 шт.; вершки - 50 мл; вода 130 мл; гірчиця - 05 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; зелень кропу. Приготування Для приготування рисової запіканки з м'ясом в мультиварці Панасонік беремо крупу, промиваємо, змішуємо з фаршем, додаємо яйце і перемішуємо. Потім вливаємо вершки, кип'ячену воду, гірчицю, сіль і перець за смаком. Кріп дрібно рубаємо і змішуємо з рисовим масою. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, виливаємо приготовлену суміш і готуємо запіканку, включивши режим «Випічка» протягом 60 хвилин. Готову страву залишаємо в мультиварці на чверть години, після чого акуратно виймаємо. Подаємо рисову запіканку з м'ясом зі сметаною або жирними вершками.
Сирно-рисова запіканка в мультиварці
Інгредієнти: жирні вершки - 100 мл; сир - 400 г; рисова каша - 2 ст.; цукор - 05 склянки; яйце - 3 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; ванілін - за смаком; крохмаль - 3 ст. ложки; маргарин; цукати, фрукти - за смаком. Приготування Як робити рисову запіканку? Беремо сир, перекручуємо через м'ясорубку і змішати із заздалегідь приготовленою рисовою кашею. Далі додаємо ванілін, цукор і крохмаль. Все ретельно перемішуємо. Яйця окремо збиваємо міксером, а потім виливаємо в сирну масу. Насипаємо розпушувач і вимішуємо однорідне негусте тісто. Чашу мультиварки змащуємо маргарином і викладаємо приготоване тісто. Ставимо запіканку в мультиварку, виставляємо режим «Випічка» і готуємо страву протягом 70 хвилин. Після сигналу готовності, переводимо мультиварку в режим «Підігрів» і залишаємо страву ще на 20 хвилин. Готову сирно-рисову запіканку акуратно виймаємо з каструльки, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Рецепт рисової запіканки з яблуками в мультиварці
Інгредієнти: відварений рис - 300 г; яблуко - 1 шт.; сметана - 200 мл; яйце - 2 шт.; цукор - 3 ст. ложки; сіль - щіпка; кориця - щіпка; вершкове масло - 20 г; рослинне масло. Приготування Отже, для приготування рисової запіканки, беремо сметану, додаємо яйця і добре збиваємо виделкою до отримання однорідної маси. Потім додаємо в отриману масу відварений рис, кладемо цукор, сіль за смаком і як слід, перемішуємо.
Далі яблуко очищаємо, видаляємо серцевину і насіння, нарізаємо соломкою і акуратно перемішуємо з цукром і корицею.
Поверхня мультиварочной чаші змащуємо рослинним маслом і виливаємо половину рисово - яєчної маси. Зверху викладаємо шар яблук з корицею і виливаємо на них суміш, що залишилася.
Виставляємо режим «Випічка» і готуємо страву протягом 50 хвилин, при закритій кришці. В принципі, таку запіканку можна робити і в духовці, але в мультиварці вона виходить більш смачною і ніжною.
Як тільки рисова запіканка в мультиварці буде готова, перевертаємо чашу з готовим ласощами на плоске велике блюдо і подаємо на стіл, прикрасивши зверху цукровою пудрою або збитими вершками.