Всім відомо, що риба - продукт корисний, вона і засвоюється швидше і легше, ніж м'ясо, і вітамінів, мікроелементів містить величезну кількість. А минтай відноситься ще і до дієтичних сортів, так як містить мало жиру. Крім того, ця рибка цілком доступна, тому може бути на нашому столі досить часто. Ми вам сьогодні розповімо рецепт приготування філе минтая в мультиварці. При наявності у вас такий кухонних помічниці приготування їжі перетвориться на свято, адже поки готується страва, ви можете відпочивати, не турбуючись про те, що воно може пригоріти.
Філе минтая в мультиварці - рецепт
Приготування цієї страви займе у вас зовсім небагато часу, а от смак приємно порадує.
Інгредієнти: філе минтая - 1 кг; сметана 20% жирності - 450 г; вершкове масло - 20 г; салатний цибулю - 1 шт.; соняшникова олія - 30 мл; вода - 100 мл; зелень кропу і петрушки - 50 г; тертий сир - 100 г; сіль, спеції - за смаком. Приготування Філе минтая попередньо розморожуємо, миємо, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо шматочками шириною приблизно 3-4 див. Цибулю ріжемо півкільцями. У каструлю мультиварки виливаємо олію, викладаємо підготовлене філе, зверху цибулю і все це злегка додаємо сіль. Тепер готуємо соус, в якому і буде тушкуватися наш минтай. Для цього в глибокій ємності змішуємо сметану з водою, додаємо подрібнену зелень кропу і петрушки, сіль і свої улюблені спеції за смаком, добре все перемішуємо. Заливаємо отриманою масою рибу. У режимі «Гасіння» готуємо 40 хвилин. По закінченню готування додаємо вершкове масло і тертий сир. На гарнір можна подати картопляне пюре, відварений рис і будь-які овочі. Якщо ж ваша мультиварка зайнята приготуванням іншої страви, то можна приготувати філе минтая в духовці .
Філе минтая в пароварці
Інгредієнти: філе минтая - 500 г; вода - 500 мл; сіль, спеції, лимонний сік. Приготування Попередньо промите і обсушенное філе натираємо сіллю і спеціями (можна взяти готові спеції для риби), трохи збризкуємо лимонним соком. Лишаємо в такому вигляді філе хвилин на 15-20 щоб воно встигло промаринуватися.
У каструлю мультиварки наливаємо 500 мл гарячої води (можна вливати і холодну, але у такому разі процес приготування кілька подовжиться). На решітку, яка призначена для приготування на пару, викладаємо філе, порізане на шматочки. Встановлюємо режим «Приготування на пару» і час 15 хвилин. Як бачите, філе минтая на пару готується дуже швидко і просто, але, тим не менш, виходить смачним і легким. Щоб зробити таку страву більш дієтичним, можна обійтися без приправ, достатньо буде тільки солі і лимонного соку. Подавати таку рибку можна з картоплею та салатом із свіжих овочів. Хочете знати ще кілька рецептів рибки? Будь ласка: короп в мультиварці , тріска в мультиварці .