Приготувати яловичі реберця можна різними способами: тушкувати, посмажити, але найкращим варіантом буде зробити реберця в мультиварці. Так вони зберігають усі свої корисні властивості і вітаміни і вийдуть просто чудовими на смак. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування яловичих реберець в мультиварці.
Яловичі реберця в мультиварці редмонд
Інгредієнти: картопля - 1 кг; яловичі реберця - 500 г; сіль - за смаком; рослинне масло - 1 ст. ложка; зелень - за бажанням. Приготування Для приготування цієї страви беремо яловичі реберця, промиваємо водою і складаємо в чашу мультиварки, заздалегідь змащену рослинним маслом. Приправляємо м'ясо сіллю, перцем і обсмажуємо протягом 40 хвилин, виставивши програму «Випічка»: по 20 хвилин з кожного боку. Після сигналу готовності перемикаємо мультиварку на режим «Гасіння» і готуємо ребра ще 50 хвилин при закритій кришці. Потім перекладаємо яловичі реберця на тарілку, а замість них кладемо в чашу, нарізану тонкою соломкою картоплю. Перчимо, солимо за смаком, доливаємо трохи кип'яченої води і готуємо протягом 35 хвилин на режимі «Плов». Подаємо готову страву на стіл, прикрасивши картоплю дрібно посіченою зеленню кропу!
Яловичі реберця в мультиварці панасонік
Інгредієнти: яловичі реберця - 2 кг; оливкова олія - 4 ст. ложки; консервовані шампіньйони - 100 г; морква - 1 шт.; селера - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; чебрець - за смаком; зелень кропу, петрушки - за смаком; сіль крупна морська - за смаком; перець мелений чорний - за смаком; біле сухе вино (12% алкоголю) - 250 мл; спеції - за смаком. Приготування Починаємо приготування реберець з того, що акуратно нарізаємо їх на рівні шматочки приблизно 8 см завдовжки. Потім дрібно шаткуємо очищені овочі: селеру, моркву і ріпчасту цибулю. Далі подрібнюємо петрушку і чебрець. Тепер в невеликій тарілці готуємо маринад. Для цього змішуємо соєвий соус, рослинна олія, біле сухе вино і різноманітні трави і приправи. Викладаємо в глибоку каструлю м'ясо, заливаємо маринадом і залишаємо на 3 години. Після кладемо реберця в чашу мультиварки, змащену маслом, додаємо цибулю, гриби, моркву і селеру. Заливаємо все бульйоном і виставляємо режим «Slow-cook». Готуємо яловичі реберця протягом 7 годин, а потім перекладаємо на красиву тарілку, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
А ще можна приготувати баранячі реберця в мультиварці ну а якщо не хочете користуватися помічником і поворожити над стравою самостійно, то вам згодиться рецепт баранячих реберець в духовці .