М'ясо риби зубатки володіє прекрасними смаковими якостями, воно дуже ніжне, жирне, зі злегка солодкуватим присмаком і зовсім без кісток. Вона не тільки дуже смачна, але і володіє високою живильною цінністю. М'ясо зубатки багате вітамінами E, A, B12 D і амінокислотами. Воно легко засвоюється і забезпечує організм повним спектром вітамінів і корисних речовин, необхідних для нормальної життєдіяльності людини. Приготувати її можна по-різному, зубатка в духовці - класика жанру. А сьогодні ми з вами розглянемо, як приготувати зубатку і які страви можна зробити з зубатки в мультиварці.
Рецепт зубатки в мультиварці
Інгредієнти: зубатка - 1 шт.; свіжі яблука - 1 шт.; корінь селери - 1 шт.; сіль, спеції - за смаком; картопля - 4 шт.; свіжа зелень (кріп, петрушка) - за смаком. Приготування Як приготувати зубатку в мультиварці? Спочатку беремо рибу, обробляємо її і робимо в тушці надрізи. Далі моєму корінь селери, ріжемо на невеликі шматочки. Яблуко шаткуємо дрібними пластинами або кубиками. Підготовлену тушку зубатки фаршируємо охолодженими по черзі скибочками селери і шматочками яблука. Потім кладемо рибу на фольгу, підсолюємо за смаком, додаємо приправи і залишаємо поки що в такому вигляді.
Далі готуємо гарнір. Для цього чистимо кілька невеликих картоплин, ріжемо соломкою і викладаємо навколо риби. Потім акуратно загортаємо фольгу і кладемо на грати пароварки. Зелень промиваємо, підсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо.
Встановлюємо на мультиварці програму «Плов» і готуємо зубатку з картоплею протягом 15 годин. По закінченню часу перемикаємо на режим «Підігрів» і чекаємо ще 15 хвилин.
Ось і все, зубатка з селерою і яблуком готова. Безпосередньо перед подачею на стіл посипаємо блюдо зеленню і подаємо з гарніром з картоплі до столу.
Рецепт приготування зубатки в мультиварці на пару
Інгредієнти: зубатка - 1 шт.; лимонний сік - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Беремо рибу, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо його великими шматками. Тепер готуємо маринад. Для цього змішуємо лимонний сік з сіллю і перцем, перемішуємо.
Шматки риби кладемо в маринад приблизно на 10 хвилин. Потім кожен шматочок загортаємо у фольгу і викладаємо на піддон для пароварки в мультиварку. Виставляємо програму "Варка на пару" і готуємо протягом 20 хвилин. Після сигналу готовності, акуратно розгортаємо фольгу і викладаємо рибу на тарілку, полив зверху утворився соком.