Вернуться назад Распечатать

Зубатка в мультиварці

Зубатка в мультиварці
М'ясо риби зубатки володіє прекрасними смаковими якостями, воно дуже ніжне, жирне, зі злегка солодкуватим присмаком і зовсім без кісток. Вона не тільки дуже смачна, але і володіє високою живильною цінністю. М'ясо зубатки багате вітамінами E, A, B12 D і амінокислотами. Воно легко засвоюється і забезпечує організм повним спектром вітамінів і корисних речовин, необхідних для нормальної життєдіяльності людини. Приготувати її можна по-різному, зубатка в духовці - класика жанру. А сьогодні ми з вами розглянемо, як приготувати зубатку і які страви можна зробити з зубатки в мультиварці.

Рецепт зубатки в мультиварці


Інгредієнти:

  • зубатка - 1 шт.;

  • свіжі яблука - 1 шт.;

  • корінь селери - 1 шт.;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • картопля - 4 шт.;

  • свіжа зелень (кріп, петрушка) - за смаком.


  • Приготування
    Як приготувати зубатку в мультиварці? Спочатку беремо рибу, обробляємо її і робимо в тушці надрізи. Далі моєму корінь селери, ріжемо на невеликі шматочки. Яблуко шаткуємо дрібними пластинами або кубиками. Підготовлену тушку зубатки фаршируємо охолодженими по черзі скибочками селери і шматочками яблука. Потім кладемо рибу на фольгу, підсолюємо за смаком, додаємо приправи і залишаємо поки що в такому вигляді.
    Далі готуємо гарнір. Для цього чистимо кілька невеликих картоплин, ріжемо соломкою і викладаємо навколо риби. Потім акуратно загортаємо фольгу і кладемо на грати пароварки. Зелень промиваємо, підсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо.
    Встановлюємо на мультиварці програму «Плов» і готуємо зубатку з картоплею протягом 15 годин. По закінченню часу перемикаємо на режим «Підігрів» і чекаємо ще 15 хвилин.
    Ось і все, зубатка з селерою і яблуком готова. Безпосередньо перед подачею на стіл посипаємо блюдо зеленню і подаємо з гарніром з картоплі до столу.

    Рецепт приготування зубатки в мультиварці на пару


    Інгредієнти:

  • зубатка - 1 шт.;

  • лимонний сік - 2 ч. ложки;
  • Зубатка в мультиварці

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Беремо рибу, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо його великими шматками. Тепер готуємо маринад. Для цього змішуємо лимонний сік з сіллю і перцем, перемішуємо.
    Шматки риби кладемо в маринад приблизно на 10 хвилин. Потім кожен шматочок загортаємо у фольгу і викладаємо на піддон для пароварки в мультиварку. Виставляємо програму "Варка на пару" і готуємо протягом 20 хвилин. Після сигналу готовності, акуратно розгортаємо фольгу і викладаємо рибу на тарілку, полив зверху утворився соком.