Омлет - прекрасний варіант для сніданку, готується досить швидко, і продукти для нього завжди є під рукою. У цій статті ми вам розповімо, як зробити омлет в мультиварці. Приготований за допомогою такої кухонної помічниці, омлет виходить більш ніжним і повітряним, ніж приготований на сковороді або навіть в духовці.
Рецепт пишного омлету в мультиварці
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; молоко - 180 мл; помідор - 1шт.; солодкий перець - 1 шт.; борошно - 1 ст. ложка; сіль, спеції, зелень - за смаком. Приготування Помідор і перець миємо й нарізаємо довільними шматочками. У чашу мультиварки, змащену вершковим маслом, спочатку викладаємо перець, виставляємо режим «Випічка» і готуємо 3 хвилини. Потім викладаємо помідори і вмикаємо мультиварку ще на 3 хвилини. Тепер розбиваємо яйця, додаємо молоко, солимо, перчимо, додаємо подрібнену зелень, борошно і все це перемішуємо виделкою. Міксер використовувати не можна, інакше в мультиварці вийде недостатньо пишний омлет. Виливаємо отриману суміш у чашу, швиденько перемішуємо з овочами і все в тому ж режимі «Випічка» готуємо 15-20 хвилин. Після цього можна відкрити кришку і дерев'яною лопаткою акуратно відокремити омлет від стіночок. В мультиварці можна приготувати омлет, не лише з овочами - можна додавати ковбасу, шинку, варену курку, загалом, все, що душі завгодно.
Омлет на пару в мультиварці
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; молоко - 225 мл; сіль - за смаком. Приготування Для приготування омлету на пару в мультиварці зручно використовувати невелику силіконову форму. Отже, перемішуємо яйця з молоком, додаємо сіль за смаком. Силіконову форму змащуємо маслом і виливаємо в неї отриману суміш. У чашу мультиварки наливаємо 4 мультистакана води, ставимо решітку для приготування на пару, а на неї силіконову форму. Виставляємо програму «Приготування на пару» і готуємо омлет 15 хвилин. Приготований таким чином омлет виходить неймовірно ніжним і повітряним.
Омлет з сиром в мультиварці
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; молоко - 1 мультистакан; твердий сир - 60 г; рослинна олія; зелень кропу; сіль. Приготування Яйця ретельно миємо й розбиваємо в глибоку тарілку, додаємо молоко і сіль за смаком, отриману суміш збиваємо. Після цього додаємо подрібнену зелень кропу. В мультиварці виставляємо режим «Випічка», чашу змащуємо рослинним маслом і вливаємо в неї яєчну суміш. Через 5 хвилин від початку приготування додаємо сир, натертий на крупній тертці. І готуємо в тому ж режимі ще 20 хвилин.
Омлет з ковбасою і морквою в мультиварці
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; молоко - 50 мл; копчена ковбаса - 100 г; часник - половина зубчики; помідор - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; відварна морква - 100 г; борошно - 1 ст. ложка (з гіркою); сіль, перець, базилік - за смаком. Приготування Виставляємо в мультиварці режим «Випічка» і викладаємо нарізану кубиками ковбасу. Обсмажуємо хвилини 3-4 без додавання олії. Потім додаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо його до напівпрозорості.
Потім додаємо пропущений через прес часник і смажимо ще близько хвилини. В останню чергу додаємо нарізані кубиками помідори і відварену моркву. Тепер збиваємо яйця з молоком, додаємо борошно, сіль, перець, базилік і перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю підготовлені овочі і ковбасу і готуємо 15 хвилин в режимі «Випічка». При бажанні ви можете перевернути омлет хвилин за 5 до закінчення приготування на іншу сторону. Ну, ось і все, омлет з ковбасою, помідорами і морквою в мультиварці готовий. Приємного апетиту!
Випробувати можливості ваших кухонних помічників також зможуть рецепти омлету в аерогрилі і пароварці .