Буженина в мультиварці може стати улюбленим м'ясним блюдом кожної господині, яка спробує нижчеописані рецепти. Вся справа в тому, що таке блюдо не вимагає особливих зусиль, готується швидко і подобається всім, хто його пробує. Нижче ми розповімо, як приготувати буженину в мультиварці, рецепт якої надовго пропишеться у вашої кухонної книзі.
Буженина з свинини в мультиварці
Інгредієнти: свинина - 15 кг; цибуля ріпчаста - 1 шт.; гірчиця - 100 г; сіль - 10 г; перець - 10 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; спеції - за смаком. Приготування Буженина в мультиварці «Панасонік» готується всього за декілька годин, причому дане блюдо зовсім не вимагає вашої пильної уваги. Досить витратити 10 хвилин і можна спокійно займатися своїми справами, поки м'ясо готується.
Першим ділом м'ясо слід ретельно посолити і поперчити, після чого змастити гірчицею. Ріпчасту цибулю необхідно порізати дрібними кубиками і відправити його на дно мультиварки разом з ложкою олії.
Поверх цибулі слід викласти свинину і після цього включити мультиварку в режим «Гасіння» на 60-70 хвилин.
При бажанні, через 30 хвилин можна перевернути м'ясо, однак і без цього дії страва чудово пропечеться.
Буженина з яловичини в мультиварці може стати заміною страв із свинини, особливо якщо у вашій сім'ї не вживають це м'ясо. Готується таке страву за рецептом, описаним вище, єдина відмінність полягає лише в смаку готової буженини.
Буженина в мультиварці у фользі
Завдяки приготуванню в фользі м'ясо залишиться ніжним і соковитим, його буде легше готувати і смачніше їсти.
Інгредієнти: яловичина або свинина - 15 кг; сіль - 15 г; перець - 15 г; паприка - 15 г; часник - 2 шт. Приготування Буженина в мультиварці, рецепт якої був описаний вище, може бути виготовлена ще одним, досить незвичайним способом. У даному рецепті доведеться задіяти духовку і докласти трохи більше зусиль, але результат перевершить всі ваші очікування.
Отже, для початку необхідно посолити, поперчити і натерти спеціями м'ясо, після чого відправити його в каструлю і виставити режим «Гасіння» на 30 хвилин.
Після закінчення цього часу слід дістати буженину з мультиварки, начинити її дрібно нарізаним часником, загорнути у фольгу і відправити в заздалегідь нагріту духовку ще на 30 хвилин. Таким чином, м'ясо не втратить сік і вийде дуже ароматним і соковитим.
Буженина по-домашньому в мультиварці
Назва це блюдо отримало завдяки своєму натурального, домашнього смаку: ніяких барвників, глутамату натрію - лише натуральний маринад з спецій.
Інгредієнти: свинина - 12 кг; перець запашний - 10 шт.; гвоздика - 5 шт; перець чилі - 10 г; коріандр - 1/2 ч. ложки; гірчиця - 1/2 ч. ложки; сіль - 20 г; перець чорний - 10 г; паприка - 10 г; часник сушений - 10 р. Приготування Як приготувати буженину? Насамперед необхідно підготувати м'ясо, для цього слід промити його і протерти сухою серветкою. Далі можна приступати до спецій, а саме -
розтерти з сіллю в окремому посуді.
Обсохшее м'ясо слід натерти сумішшю спецій, замотати його фольгою і прибрати в холодильник на добу.
Замариноване м'ясо викладіть в каструлю, встановіть режим «Гасіння», час - 60 хвилин і закрийте кришку. Готова буженина може зберігатися до декількох тижнів, однак з'їдається в перший же день.
Буженина з телятини в мультиварці, як і з курки, готується аналогічним чином, причому ви можете вибрати тільки свої улюблені спеції і експериментувати з їх поєднанням. Як бачите, приготування буженини в мультиварці займає зовсім небагато часу і зусиль, які можна витратити на більш важливі справи.