Вернуться назад Распечатать

Холодець в мультиварці

Холодець в мультиварці
Наші мами і бабусі не уявляли раніше святкового столу без холодцю. А сучасні господині все частіше воліють готувати більш швидкі страви, вважаючи, що традиційне приготування холодцю займе багато часу і сил. Але ми в цій статті розвіємо всі сумніви і розповімо, як варити холодець в мультиварці. Завдяки цій помічниці не потрібно постійно перебувати біля плити, можна взагалі включити її на ніч, а після закінчення основної програми виставити режим «Підігрів», а вже вранці зайнятися розливанням. Кілька простих рецептів холодцю в мультиварці наведені нижче.

Холодець з курки в мультиварці


Інгредієнти:

  • стегенця курячі - 4 шт.;

  • курячі ніжки (лапки) - 6 шт.;

  • лавровий лист - 4 шт.;

  • середня морква відварна - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • вода - 2 л;

  • сіль, чорний перець горошком - за смаком.


  • Приготування
    Отже, як приготувати холодець в мультиварці? Спершу гарненько промиваємо стегенця та ніжки під проточною водою. Якщо стегенця великі, можна поділити їх на 2-3 частини. Складаємо все в каструлю мультиварки, додаємо воду, лавровий лист, горошини перцю і сіль за смаком. Встановлюємо режим «Гасіння» і час приготування - 35 години. По закінченню цього часу дістаємо ніжки і стегенця з мультиварки, даємо трохи охолонути, і відокремлюємо м'ясо від кісточок. Відварену моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими кружечками або кубиками. М'ясо дрібно нарізаємо і розкладаємо по підготовленим формочках, зверху кладемо трохи моркви. Бульйон проціджуємо і заливаємо їм форми. Очищені зубчики часнику злегка придавлюємо ножем, а потім дрібненько нарізаємо. Потім додаємо часник у форми з холодцем. Коли холодець охолоне, прибираємо його в холодильник не менше, ніж на 8 годин, а ще краще - на ніч. Заливне з курки в мультиварці виходить нітрохи не гірше приготовленого традиційним способом на плиті, тільки зусиль з вашого боку потрібно менше.

    Холодець з яловичини в мультиварці


    Інгредієнти:

  • ніжки телячі - 1 кг;

  • яловичина - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • вода - 15 л;

  • чорний і запашний перець горошком, лавровий лист, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Яловичі ніжки миємо, розрізаємо їх навпіл і розрізаємо вздовж по суглобам. Потім заливаємо їх холодною водою і залишаємо годин на 10. Воду періодично потрібно міняти. Після цього потрібно почистити ножем, щоб зняти залишки щетини і темні плями. Тепер викладаємо ніжки і м'якоть у каструлю, заливаємо водою і включаємо режим «Гасіння», кришку поки щільно закривати не потрібно, так як коли закипить вода, потрібно буде зняти піну. Після цього можна добити очищені моркву, цибулю, перець, лавровий лист і посолити за смаком. Час приготування холодцю в мультиварці - 5 годин. Після звукового сигналу додаємо в бульйон часник, пропущений через прес, і даємо йому охолонути. Після цього м'ясо виймаємо, розбираємо по волокнах і розкладаємо в форми. Зверху можна викласти гуртки відвареної моркви. Заливаємо форми процідженим бульйоном і після охолодження прибираємо в холодильник, поки холодець не застигне.

    Як зварити холодець з свинини і яловичини в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • ніжки свинячі - 1 кг;

  • яловичина на кістці - 500 г;

  • свинина - 500 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • лавровий лист - 4 шт.;

  • коріння петрушки - 2 шт.;

  • перець чорний (горошок) - 8 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Свинячі ніжки, яловичину і свинину ретельно промиваємо, ділимо на шматочки, складаємо в каструлю мультиварки, туди ж кладемо коріння петрушки, лавровий лист, чорний перець горошком, цибулю і моркву. Доливаємо воду до верхньої позначки, додаємо сіль за смаком. Вибираємо режим «Гасіння», загальний час приготування - 45 години,
    Холодець в мультиварці
    але періодично бажано знімати з поверхні бульйону піну, яка утворилася. Після закінчення приготування виймаємо м'ясо, коли воно злегка охолоне, відокремлюємо його від кісток і подрібнюємо, а потім вже розкладаємо по підготовленим формами. У бульйон додаємо подрібнений часник, проціджуємо його через кілька шарів марлі і розливаємо по формах. Остиглий холодець прибираємо на холод, як тільки він застигне, можна подавати його до столу.
    До речі, ви можете поєднати різні види м'яса і зварити холодець з яловичини , свинини і курки в мультиварці. Пропорції також можна регулювати самостійно в залежності від того, якого м'яса ви віддаєте перевагу.